Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορουμένη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης απολογήθηκε την περασμένη Τετάρτη και είχε τεθεί σε περιορισμό κατ’ οίκον μετά τη διαφωνία ανακριτριών και εισαγγελέα για τη νομική της τύχη. Ο εισαγγελέας είχε την άποψη ότι η κατηγορουμένη έπρεπε να προφυλακιστεί, ενώ οι δύο ανακτρίτριες συμφώνησαν ότι θα έπρεπε να περιοριστεί κατ’ οίκον και να εξέρχεται μόνο κατά τις επισκέψεις της στη Βουλή για την άσκηση των καθηκόντων της, άποψη με την οποία συμφώνησαν την Τετάρτη οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που δεν ξεπερνάει τη μισή σελίδα, η Ελένη Ζαρούλια δεν είναι ύποπτη φυγής, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει κάνει προπαρασκευαστικές πράξεις για να διαφύγει στο εξωτερικό και ότι δεν έχει καταδικαστεί για φυγοδικία.
Η πρόταση πάντως του εισαγγελέα με την οποία ζητούσε την προφυλάκισή της είναι έκτασης 55 σελίδων. Έγκυροι νομικοί κύκλοι παρατηρούσαν ότι σύμφωνα με το αντίστοιχο άρθρο του ποινικού κώδικα η απόφαση περί προφυλάκισης προσώπου που κατηγορείται με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα δεν λαμβάνεται με βάσει του αν κάποιος είναι ύποπτος φυγής, αλλά αν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκληματικών πράξεων.
Προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα έλαβαν Ν. Μίχος και Ηλ. Κασιδιάρης
Προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα έλαβαν οι Ν. Μίχος και Ηλ. Κασιδιάρης οι οποίοι κλήθηκαν την Πέμπτη ενώπιων των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Ο Ν. Μίχος έλαβε προθεσμία για τις 9 Ιουλίου, ενώ ο Ηλ. Κασιδιάρης για τις 10 Ιουλίου.
Ο Κασιδιάρης κατηγορείται για παράνομης οπλοκατοχή και οπλοχρησία με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο Μίχος για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών. Αναμένεται να πάρουν προθεσμία.