Λύθηκε το πρόβλημα που προέκυψε στις σχέσεις μεταξύ των υπουργείων Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του «Βήματος» μετά την πίεση που ασκήθηκε απο την πλευρά του νέου υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, αποφασίστηκε ότι θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο πρώτο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί σε θερινό τμήμα της Βουλής τροπολογία που θα δίνει παράταση στο θέμα.
Στις 15 Ιουνίου έληγε το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ και εφόσον δεν υπήρχε προκήρυξη για κάλυψη θέσεων που να τους αφορά θα βρίσκονταν εκτός Δημοσίου. Θα έπρεπε να ακολουθήσει πρόσκληση ενδιαφέροντος ώστε να επιστρέψουν με το πρόγραμμα της διαϊδρυματικής κινητικότητας οι 500 από αυτούς σύμφωνα με πρόταση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τελικά θα δοθεί παράταση στη διαδικασία ώστε η νέα ηγεσία του υπουργείου να αξιολογήσει όλα τα δεδομένα, να μιλήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς και να λάβει νέες αποφάσεις επί του θέματος.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα καταθέσει αύριο, Παρασκευή, 13 Ιουνίου, τροπολογία με την οποία θα δίνεται ολιγοήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει την Κυριακή 15 Ιουνίου.

Η ρύθμιση αυτή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τα δεδομένα ο νέος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και να δοθεί επαρκής χρόνος στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις μετά τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης, επισημαίνεται με δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με πληροφορίες η παράταση θα έχει διάρκεια μία εβδομάδας.