Μια «Πρώτη βουτιά στις παραλίες και στις γεύσεις της Λήμνου» θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι επισκεφθούν τη Μαρίνα Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο, το Σάββατο 31 Μαΐου 2014. Εκεί θα τους περιμένουν, από τις 11 το πρωί, οι εθελοντές του Συλλόγου «Λημνιοί εν Δράσει» για να τους μυήσουν στις ομορφιές του νησιού αλλά και στις τοπικές γαστρονομικές και οινικές απολαύσεις του ακριτικού νησιού.
Πρόκειται για τη νέα προσπάθεια του Συλλόγου Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν Δράσει» για την προβολή των θελγήτρων της Λήμνου και την περαιτέρω ανάπτυξή της. Στην υπαίθρια αυτή συνάντηση οι επισκέπτες θα περιηγηθούν, μέσω της προβολής φωτογραφιών, στα καταγάλανα νερά του νησιού και στις χρυσές αμμουδιές του και θα γνωρίσουν τις συγκινήσεις που μπορούν να προσφέρουν τα μελτέμια του Βορειοανατολικού Αιγαίου στους λάτρεις των θαλασσίων αθλημάτων, ενώ παράλληλα θα δοκιμάζουν πλήθος τοπικών ποιοτικών προϊόντων.
Στόχος της δράσης αυτής είναι να τονώσει το τουριστικό και γαστριμαργικό ενδιαφέρον για τη Λήμνο, το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, έκτασης 476 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και το τέταρτο σε μήκος ακτών, που μετρούν 260 χιλιόμετρα. Είναι ηφαιστειογενές νησί –το οποίο μάλιστα ταρακουνήθηκε για τα καλά από τον σεισμό το περασμένο Σάββατο –με πλούσια ιστορία. Αν και δεν έχει δάση, έχει εκτεταμένες εύφορες πεδιάδες καλλιεργημένες με σιτηρά και αμπέλια. Επίσης έχει πάνω από 100 υπέροχες, καθαρές και εύκολα προσβάσιμες παραλίες.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Σαββάτου θα γίνει κλήρωση για ένα ταξίδι στο νησί και δύο τυχεροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της Λήμνου εφέτος το καλοκαίρι. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 11 το βράδυ.
Ποιος είναι ο Σύλλογος «Λημνιοί εν Δράσει»


Ο Σύλλογος Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν Δράσει» είναι ένα νεοσύστατο σωματείο (2013) που δημιουργήθηκε από νέους ανθρώπους και, όπως μαρτυράει το όνομά του, έχει στόχο τη δράση και τη διάδραση. Αφετηρία αποτέλεσαν οι περυσινές κινητοποιήσεις των κατοίκων του νησιού σχετικά με το χρονίζον ακτοπλοϊκό ζήτημα με αφορμή τις οποίες Λημνιοί που ζουν πια στην Αθήνα αποφάσισαν να οργανώσουν μια ενημερωτική εκδήλωση.
Μέλη του Συλλόγου είναι άνθρωποι –κυρίως νέοι, επιστήμονες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες –που έλκουν την καταγωγή τους ή είναι φίλοι του νησιού και ζουν ή δραστηριοποιούνται μακριά από το νησί. Σκοπός είναι η ενημέρωση, η διαδραστική επαφή και επικοινωνία, η ανάληψη πρωτοβουλιών, η διατύπωση απόψεων, η άσκηση παρεμβάσεων, η δημιουργία εκδηλώσεων για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά τη Λήμνο και τους Λημνιούς. Κύριο μέσο επικοινωνίας και προβολής αποτελεί το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook). Μέχρι στιγμής ο Σύλλογος διατηρεί τέσσερις ομάδες εργασίας: ιστότοπος, συγκοινωνίες Λήμνου, προβολή Λήμνου και Φεστιβάλ Απόδημων Νέων.

HeliosPlus