Κατά τη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών την Τρίτη 18 Μαρτίου στις 19.00 θα γίνει η υποδοχή του ακαδημαϊκού κ. Θεόδωρου Παπαγγελή, καθηγητή Λατινικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και συνεργάτη του «Βήματος».
Το νέο μέλος θα προσφωνήσει ο πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος και, στη συνέχεια, ο ακαδημαϊκός κ. Νικόλαος Κονομής θα παρουσιάσει το επιστημονικό του έργο.
Θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Θεόδωρου Παπαγγελή με θέμα «Ingenium Graecum, Imperium Romanum: Το ομηρικό έπος, η ελληνική φιλοσοφία και η Ρώμη».
Παράλληλα, τη μεθεπόμενη, κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής συνεδρίας της Ακαδημίας Αθηνών για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα μιλήσει η ακαδημαϊκός κυρία Χρύσα Μαλτέζου με θέμα «Ο Ελληνισμός της Διασποράς και το Εικοσιένα: Η περίπτωση των Ελλήνων της Βενετίας». Μετά την ομιλία θα προκηρυχθεί το Αριστείο των Καλών Τεχνών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28) την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 στις 19.00.