Παραδοχή του Γιώργου Ρουπακιά στην απολογία του ενώπιον των ανακριτών κ.κ. Σπύρου Γεωργουλέα και Χρήστου Παπακώστα σήμερα Τρίτη: Εκείνη τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα αφού έλαβε μήνυμα από την τοπική της περιοχής «… πράγματι πήγα στην τοπική και είδα 10-12 μηχανές στις οποίες επέβαιναν 17-18 άτομα μεταξύ των οποίων αναγνώρισα τους Πατέλη, Καζαντζόγλου, τον Θανάση Τζόρβα, Γιώργο Δήμου, Γιώργο Σταμπέλο… ».
Για πρώτη φορά ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αναφέρει ότι στο μηχανοκίνητο «τάγμα» της Χρυσής Αυγής, που εφόρμησε προς την καφετέρια Κοράλι, ήταν παρών και ο Γ. Πατέλης. Οι μηχανές μάλιστα, σύμφωνα με την ανατριχιαστική αφήγησή του στους ανακριτές, «ξεκίνησαν και εγώ ακολούθησα. Φτάνοντας στην Παναγή Τσαλδάρη κάναμε δεξιά στο φανάρι και οι μηχανές έκαναν αμέσως αριστερά στο πρώτο διάζωμα ή στενό…»
Στη συνέχεια παραδέχεται, επίσης για πρώτη φορά, ότι αναγκάστηκε να κινηθεί αντίθετα στην Τσαλδάρη ενώ, στη συνέχεια, διηγείται τη σκηνή της δολοφονίας εντελώς διαφορετικά από άλλους αυτόπτες μάρτυρες: «…πριν καλά καλά παρκάρω άκουσα τον Φύσσα, ο οποίος ερχόταν καταπάνω μου ακολουθούμενος από άλλους, απευθύνοντας σε μένα τη φράση «έλα δω ρε μ….». Ισως να με είχε δει νωρίτερα όταν έκανα αριστερά στο Κοράλι μαζί με τις μηχανές και υποχρεωτικά κινήθηκα αργά. Σημειώνω ότι οι μηχανές είχαν παρκάρει σε διάφορα σημεία του δρόμου και τα άλλα μέλη είχαν κατευθυνθεί προς το Κοράλι όπου δεν ξέρω τι έγινε…».
Αποδίδει την πράξη του στο γεγονός ότι φοβήθηκε και στην κακιά την ώρα. Υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τον Φύσσα, ούτε είχε προσωπικές διαφορές μαζί του. Δηλώνει ότι στη συνέχεια αρνήθηκε στους αστυνομικούς ότι το μαχαίρι ήταν δικό του. Πήγε στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου στις 12.10 μετά τα μεσάνυχτα και κανένας δεν του πήρε το κινητό. Αρχικά καταθέτει «δεν είχα συλληφθεί και βρισκόμουν στους χώρους του ΑΤ στο ισόγειο. Εκεί με είχαν βάλει σε ένα γραφείο στο οποίο μάλιστα λίγο αργότερα έφεραν τέσσερα άτομα από την παρέα του Φύσσα. Δεν με γνώρισαν διότι με ρώτησαν για ποιο λόγο βρισκόμουν εκεί».
Στη συνέχεια δηλώνει ότι τηλεφωνήθηκε με τους Πατέλη, τη σύζυγό του και την αδελφή του. Το τραγικό είναι ότι υποστηρίζει ότι έμαθε για τον θάνατο του Φύσσα από τους φίλους του νεκρού και τότε ζήτησε να απομακρυνθεί… Και όταν τον έβαλαν υπό επιτήρηση πάλι του άφησαν το κινητό!
Στην απολογία του ο Γ. Ρουπακιάς δέχτηκε μπαράζ ερωτήσεων από ανακριτές και εισαγγελείς, αλλά αρνήθηκε ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση. Υποστήριξε ότι η πρώτη του επαφή με την Χρυσή Αυγή ήταν τον Οκτώβριο του 2012. «Ουδέποτε άκουσα οποιαδήποτε συζήτηση περί ναζισμού», ισχυρίστηκε. Είπε ότι ποτέ δεν χαιρέτισε με ναζιστικό τρόπο, δεν γνωρίζει το καταστατικό, ούτε άκουσε ποτέ το σύνθημα «ζήτω η νίκη», ούτε ήταν μέλος του Πενταμελούς Συμβουλίου. Αντίθετα επιμένει ότι από 13 χρόνων ήταν οργανωμένος στο ΚΚΕ και ότι έφυγε στα 17 του χρόνια! Ισχυρισμός πέρα για πέρα αναληθής και προσπάθεια να εξασφαλίσει «αριστερό παρελθόν» ή και να εμπλέξει το Κομμουνιστικό Κόμμα, αφού στο ΚΚΕ δεν γίνονται μέλη κάτω των 18 χρονών και βεβαίως δεν θα μπορούσε να παρακολουθήσει το τρίτο συνέδριο του Κόμματος σε ηλικία 15 χρονών…
Ο Γ. Ρουπακιάς ισχυρίστηκε, επίσης, ότι ποτέ δεν άκουσε για επεισόδια εναντίον αλλοδαπών στη Νίκαια. Ούτε είχε ανάμιξη στα επεισόδια στην Ιχθυόσκαλα και το Πέραμα. «Εξ όσων γνωρίζω», αναφέρει «εκεί είχε ανάμιξη η τοπική του Περάματος από την οποία γνωρίζω μόνο τον Τάσο Πανταζή» και είπε ότι εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή, λόγω των αντιμνημονιακών συναισθημάτων του.