Από τις φυλακές Ναυπλίου ο κατηγορούμενος Γιάννης Άγγος, μοιραίο πρόσωπο τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα, «ανοίγει το στόμα του» και καίει τους αυτουργούς και τους ηθικούς αυτουργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προφυλακισμένος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κατηγορούμενος θα υποβάλλει αίτηση για άρση της προσωρινής του κράτησης, αλλά στο κείμενο αυτό τα λέει όλα.
Φωτίζει τον ρόλο του συλληφθέντος συνοδηγού του οχήματος Ι. Καζαντζόγλου, ο οποίος θα απολογηθεί τη Δευτέρα, αναλύει τον ρόλο του καθενός και του «πυρηνάρχη» στην οργάνωση, αλλά κυρίως περιγράφει με λεπτομέρειες πώς έγινε εκείνο το βράδυ η κινητοποίηση στην καφετέρια «Κοράλι», που κατέληξε στη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
«Έγινε κινητοποίηση» θα αναφέρει σύμφωνα με έγκυρες πηγές, «για να υπάρξει σύγκρουση… Όχι όμως για να καταλήξει όλο αυτό σε δολοφονία». Στον Γιώργο Ρουπακιά φαίνεται ότι επιρρίπτει ο Ι. Άγγος την εκ προθέσεως δολοφονία. Σε αυτόν και το κίνητρο της ανθρωποκτονίας. Θα αναλύσει πάντως και λεπτομέρειες για τα τάγματα εφόδου. Η απολογία αυτή είναι ίσως από τις πιο σημαντικές, αφού γίνεται από κατηγορούμενο και όχι από προστατευόμενο μάρτυρα. Ο συγκεκριμένος ήταν επί τρεις ώρες την Τρίτη στους ανακριτές κκ. Σπύρο Γεωργουλέα και Χρήστο Παπακώστα. Είναι βέβαιο ότι ειπώθηκαν πολλά από αυτά που δεν καταγράφονται.
Στον ανακριτή και ο Γ. Ρουπακιάς
Το πρωί της Τετάρτης και ο Γ. Ρουπακιάς οδηγείται στους δύο ανακριτές, αυτή τη φορά με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Θα πιεστεί ασφαλώς να ομολογήσει αν πήρε εντολή να σκοτώσει τον Παύλο Φύσσα και ποιος τον ειδοποίησε να πάει στον τόπο του εγκλήματος. Και αυτός θα κληθεί να μιλήσει για την ύπαρξη του κρυφού καταστατικού που αποκαλύπτει την ιδεολογία της οργάνωσης, η οποία φαίνεται να ήταν πολύ κοντά στον χιτλερικό εθνικοσοσιαλισμό.
Θόρυβος για το άρθρο 134 του ΠΚ
Σάλο έχει προκαλέσει στους κόλπους της Χρυσής Αυγής το έγγραφο των ανακριτών προς τη Βουλή, στο οποίο επικαλούνται, μεταξύ άλλων, το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα σε σχέση με τους σκοπούς της οργάνωσης. Το άρθρο αυτό προβλέπει ποινή ισοβίων για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας. Είναι φανερό ότι οι δύο ανακριτές, όπως αναφέρουν έγκυροι δικαστικοί κύκλοι, ερευνούν το ενεδχόμενο να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις και για αυτά τα αδικήματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως η απόφαση είναι δική τους και μετά την απόφαση της Βουλής την Πέμπτη για άρση της ασυλίας των άλλων τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Ευστ. Μπούκουρα.