Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο το οποίο έχει καλέσει η ΑΔΕΔΥ για το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή και αφορά μεταξύ άλλων τη διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων. Λίγο μετά τις 21.00 άρχισε και η συναυλία ενώ θα ακολουθήσει ολονύχτια διαμαρτυρία, στην οποία έχουν ανακοινώσει ότι θα μετάσχουν οι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ.
Η οδός Φιλελλήνων στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος έχει κλείσει (είναι ανοιχτή η λεωφόρος Αμαλίας) και οι συγκεντρωμένοι πλησιάζουν τις 3.000, μεταξύ των οποίων συνδικαλιστές και μέλη αριστερών οργανώσεων.
Θ. Μπαλασόπουλος στο «Βήμα»
«Δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο απολυμένο και απροσατάτευτο» δήλωσε στο «Βήμα» ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θέμης Μπαλασόπουλος. «Η κυβέρνηση προσπαθεί με επικοινωνιακά κόλπα να περάσει το πολυνομοσχέδιο χωρίς αντιδράσεις. Ειδικά με αυτά που ακούσαμε σήμερα, αν είχαν βάση αληθείας, θα έπρεπε να προσλάβουμε όχι να απολύσουμε δημοτικούς αστυνομικούς» κατέληξε.
Ο πρόεδρος της ΠΡΟΣΠΕΡΤ κ. Λεωνίδας Καλφαγιάννης σημείωσε μιλώντας από το βήμα της συγκέντρωσης: «Μετά από 35 μέρες είμαστε ζωντανοί. Εκπέμπουμε πρόγραμμα πολιτιστικό, ενημερωτικό, κοινωνικό. Τους βάλαμε τα γυαλιά».
Κορύφωση με απεργία την Τρίτη
Κορυφώνονται την Τρίτη, με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.
Η κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Στις 7 το βράδυ της Τετάρτης η ΑΔΕΔΥ δίνει πάλι ραντεβού στο Σύνταγμα, διοργανώνοντας κοινό συλλαλητήριο με τη ΓΣΕΕ.
Bασικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να μη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, που, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, «αποτελεί ταφόπλακα για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας».
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «αντιστεκόμαστε σε όλους εκείνους που με τις λανθασμένες και αδιέξοδες επιλογές τους έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση […] Διεκδικούμε αλλαγή της πολιτικής των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και εκποιήσεων του δημοσίου, της συρρίκνωσης των κοινωνικών αγαθών. Παλεύουμε για να μπει φραγμός στις κοινωνικές ανισότητες, την ύφεση, τα χρέη, τη διεύρυνση της κρίσης».