Αυτό ανέφερε ως μία από τις προτεραιότητές του ο κ. Κακαβάς κατά την άτυπη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Ας σημειωθεί πάντως, ότι το ζήτημα της περίφραξης ή όχι του ΕΑΜ είχε συζητηθεί προ ολίγων ετών σε συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ύστερα από επεισόδια που είχαν γίνει στην περιοχή αλλά είχε απορριφθεί. Κι αυτό γιατί το μουσείο είναι συνυφασμένο με την πλατεία και τον κήπο του, που προσδίδουν στο σύνολο μνημειακό χαρακτήρα αλλά και γιατί, επί της ουσίας, είναι μειωτικό για μία δημοκρατία να βάζει τα μουσεία της πίσω από κάγκελα.
Επιπλέον, πλην της πρόσοψης του μουσείου οι άλλες πλευρές του φυλάσσονται κανονικά με περίφραξη. Ο κ. Κακαβάς είπε ότι η πρότασή του θα επανέλθει το ΚΑΣ.
Πέραν αυτών οι μικρές ειδήσεις του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που έδωσε ο αναπληρωτής διευθυντής είναι, ότι στην πλατφόρμα του Google Art Project θα περιληφθεί και το ΕΑΜ.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που παρέχει τη δυνατότητα ψηφιακής περιήγησης σε μουσεία και στο οποίο έχουν ενταχθεί ως σήμερα το Μουσείο Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και από τέλη Οκτωβρίου το Νομισματικό Μουσείο, που ξεκίνησε με 56 αντικείμενα τα οποία σύντομα φθάνουν στα 210.
Το Μουσείο θα συμμετάσχει εξάλλου με 40 έργα στην έκθεση «Σφραγίζοντας την ιστορία. Θησαυροί από ελληνικά μουσεία και συλλογές», που θα πραγματοποιηθεί στο Regional Archaeological Museum της Φιλιππούπολης στη Βουλγαρία από 9 Μαΐου 2013.
Επίσης η έκθεση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων θα παραταθεί στο ΕΑΜ ως τον Αύγουστο του 2013 ενώ μόλις εκδόθηκε ο τόμος «Η τεχνολογία του πλοίου, του φορτίου».
Οπως δήλωσε τέλος ο κ. Κακαβάς μέλημά του είναι η εξωστρέφεια του Μουσείου μέσα από εκδηλώσεις στον κήπο αλλά και εντός του κτιρίου, προσθέτοντας ότι θα αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων σ΄ αυτό με προσλήψεις που θα γίνουν μέσω ΜΚΟ.