Ιερέας που είχε σημαντικό ρόλο στην οικονομική διαχείριση της Μητρόπολης Περιστερίου είναι ο κληρικός στον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν τρία εκατομμύρια ευρώ, μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών για τον ιερέα αυτόν έχουν υπάρξει καταγγελίες ότι προχωρούσε σε παράτυπες λαχειοφόρους αγορές, ότι καρπώθηκε χρήματα από την Αττικό Μετρό για έργα στην εκκλησία που ιερουργεί, για υφαρπαγή χρημάτων από παγκάρια μέχρι και για κλοπή τροφίμων από σούπερ μάρκετ! Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει αυτές τις κατηγορίες ανυπόστατες.
Ωστόσο ο συγκεκριμένος κληρικός έσπευσε να καταβάλει πρόστιμο περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία Αχαρνών για να κλείσει την «μαύρη τρύπα» ανάμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στην φορολογική δήλωσή του.
Εντυπωσιακό είναι ότι στην αρχική κρούση του «Βήματος» αρνήθηκε ότι είναι αυτός που εντοπίσθηκε με τα τρία εκατομμύρια ευρώ και σε δεύτερη επικοινωνία αρνήθηκε ότι έχει το συγκεκριμένο όνομα – του ελεγχόμενου από τον ΣΔΟΕ – και δήλωσε άλλη ταυτότητα. Ο ιερέας διαμένει τα τελευταία χρόνια σε πολυτελή διώροφη κατοικία, με μικρό εκκλησάκι στην αυλή, στους Θρακομακεδόνες.
Ωστόσο τα ερωτήματα για την υπόθεση, μεγεθύνονται αφού φέρεται να έχουν υπάρξει καταγγελίες για κακοδιαχείριση στην Μητρόπολη Περιστερίου για σειρά έργων. Έτσι στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι «τα τρία εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του ιερέα ίσως σχετίζονται με οικονομικά ζητήματα της Μητρόπολης Περιστερίου που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αρχών».Κι όλα αυτά ενώ ανώτερος κληρικός της Μητρόπολης Περιστερίου είχε κατηγορήσει προ μερικών μηνών τους πιστούς ότι «ρίχνουν κουμπιά στα παγκάρια», ενώ είχε αφήσει αιχμές για το εκκλησιαστικό ίδρυμα της Μεγαλόχαρης της Τήνου.
Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για τον κληρικό είχε αρχίσει μετά από καταγγελίες για ύποπτες συναλλαγές του και για χαώδη διαφορά μεταξύ των τραπεζικών του λογαριασμών και της δήλωσής του στην Εφορία, η οποία ήταν της τάξης των 20.000 ευρώ. Ο κληρικός αυτός, που ιερουργεί και σε κεντρική εκκλησία του Περιστερίου, τακτοποίησε τις οφειλές του. Όμως η περαιτέρω έρευνα του ΣΔΟΕ δεν έχει σταματήσει, ύστερα από νεώτερες καταγγελίες.
Οι περισσότερες από αυτές αφορούν στην παρακράτηση, από ιερείς, χρημάτων από τα παγκάρια αλλά και για λαχειοφόρους αγορές που έγιναν χωρίς την τήρηση των απαραίτητων παραστατικών. Καταγγελίες έχουν υπάρξει μέχρι και για παράτυπες συναλλαγές στην οργάνωση εκδρομών των ενοριών της Μητρόπολης Περιστερίου, σε διάφορα σημεία της χώρας. Επιπλέον, στην εκκλησία που ιερουργεί ο ελεγχόμενος κληρικός, έχουν υπάρξει αναφορές ότι παρακρατήθηκαν τα χρήματα που δόθηκαν από την Αττικό Μετρό για να επισκευασθεί το προαύλιο του ναού, ύστερα από τις ζημιές που προκάλεσαν οι εργασίες για την κατασκευή του τοπικού σταθμού. Αξιοσημείωτη είναι και μια άλλη ιστορία που αφορά τη συγκεκριμένη εκκλησία.
Τον Ιανουάριο του 2011 έγινε διάρρηξη στα μαγειρεία του συγκεκριμένου ναού και άγνωστοι πήραν μεγάλες ποσότητες σε κοτόπουλα, άλλα κρέατα, καθώς και μεγάλες ποσότητες σε ελαιόλαδο και όσπρια, που είχαν δοθεί από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Κάποιοι υποστήριξαν ότι επρόκειτο για ένα «στημένο περιστατικό προκειμένου τα τρόφιμα να μεταπωληθούν σε καταστήματα». Όμως, δεν υπήρξε καμία συνέχεια στην καταγγελία και στην διερεύνηση του συμβάντος.
Επιπλέον, επί σειρά ετών έχει ασκηθεί κριτική στους εκπροσώπους της Μητρόπολης Περιστερίου για καθυστέρηση σημαντικών έργων, όπως την κατασκευή του Γηροκομείου που δεν έχει ολοκληρωθεί παρότι το έργο ξεκίνησε το 1989. Μάλιστα έχουν υπάρξει άλλα επικριτικά σχόλια ότι «το μόνο τμήμα του Γηροκομείου που χρησιμοποιείται είναι η αίθουσα εκδηλώσεων και δεξιώσεων πάλι για εισπρακτικούς λόγους».Από την άλλη πλευρά, ανώτερος κληρικός της Μητρόπολης υποστήριξε στο «Βήμα» ότι «κάνουμε το καλύτερο δυνατόν κι όλα τα αλλά είναι συκοφαντίες».
Από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης επεσήμανε ότι «η μόνη συνεργασία του δήμου με την μητρόπολη είναι στην δημιουργία δύο ανεξάρτητων κοινωνικών ιατρείων και πουθενά αλλού». Άλλα στελέχη του Δήμου, ωστόσο, επεσήμαιναν ότι «τα τεκταινόμενα στην μητρόπολή μας πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθούν από τις οικονομικές και δικαστικές αρχές».