Ένας 30χρονος πρώην δημοτικός αστυνομικός από την Τρίπολη είναι ο αρχηγός της νέας συμμορίας με τα καλάσνικοφ που είχε διαπράξει τους τελευταίους μήνες περίπου 50 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, κοσμηματοπωλεία, γραφεία εταιρειών και σπίτια!
Ο 30χρονος θεωρείται ο εγκέφαλος μιάς από τις δέκα πιο επικίνδυνες συμμορίες που δρούσαν στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ο πρώην δημοτικός υπάλληλος είχε κατηγορηθεί αρχικά για ληστεία που είχε διαπράξει στις 15 Οκτωβρίου 2010 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κολοτρώνη στην Τρίπολη με λεία 25.000 ευρω. Παρέμενε όμως ο «ληστής φάντασμα» χωρίς η Αστυνομία να καταφέρει να τον συλλάβει παρότι διέθετε σειρά στοιχείων ότι διέπραττε σωρεία εγκληματικών ενεργειών.
Για την ληστεία στην Τρίπολη είχε κατηγορηθεί και η 27χρονη φίλη του που είχε ομολογήσει. Μάλιστα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είχαν από το 2010 πληροφορίες ότι ο 34χρονος σχετιζόταν και με άλλη ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην λεωφόρο Ειρήνης 46 στην Πεύκη. Λίγο μετά την ληστεία οι δράστες άρχισαν να γαζώνουν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τους είχαν εντοπίσει στο Μενίδι.
Από τότε ο άφαντος πρώην δημοτικός υπάλληλος της Τρίπολης οργάνωσε μαζί με Αλβανούς ποινικούς μια νέα μεγάλη συμμορία κακοποιών που προχώρησε σε εννιά ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, σε 14 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, σε μία ληστεία σε εταιρεία καθαρισμού, μία ληστεία σε οδηγό οχήματος και 24 ληστείες και κλοπές σε οικίες, με παράλληλες κλοπές αυτοκινήτων για τη διαφυγή τους.
Ανάμεσα σε αυτές ήταν η ληστεία (7 Αυγούστου 2012) σε κοσμηματοπωλείο στην Στοά Φέξη στο κέντρο της Αθήνας όπου πυροβόλησαν στο πόδι τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στο Νέο Κόσμο(28 Νοεμβρίου 2011) όπου πυροβόλησαν κατά αστυνομικών. Ακόμη σε δύο ληστρικές επιθέσεις στις 17 Μαρτίου 2012 σε σούπερ μάρκετ στα Βριλήσια και στις 22 Μαρτίου 2012 πυροβόλησαν εναντίον ιδιωτών.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είχαν ενδείξεις για τον 34χρονο ότι εμπλέκεται στις ένοπλες ληστείς οι οποίες βασίζονταν στον σωματόπτυπο, τα τατουάζ του κ.λπ, αλλά δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν επί σειρά μηνών παρά το ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει.
Πάντως είναι ενδεικτικό ότι οι περισσότερες από αυτές τις ληστείες σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είναι σαν «να μην είχαν διαπραχθεί ποτέ», καθώς καμία δεν είχε καταγραφεί στο καθημερινό καθημερινό δελτίο συμβάντων της Αστυνομίας.