Δυο άτομα, 32 και 68 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Ανω Λιόσια γιατί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλια, πυρομαχικά, γκλομπ, αναισθητικό σπρέι και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ειδικότερα, στις εγκαταστάσεις και σε σταθμευμένα οχήματα στο προαύλιο χώρο εντοπίστηκαν ένα πιστόλι με προσαρμοσμένο σιγαστήρα και γεμιστήρα με εννέα φυσίγγια, ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών με γεμιστήρα, ένα πιστόλι των 7,64 χιλιοστών με γεμιστήρα, ένα περίστροφο με έξι φυσίγγια, 145 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ένα μαχαίρι, δυο γκλομπ, ένα φιαλίδιο με αναισθητικό σπρέι και δυο μηχανισμοί αλλοίωσης των μετρήσεων των αντλιών καυσίμων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για την παράνομη κατοχή των όπλων ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος στα φορολογικά στοιχεία και βιβλία της επιχείρησης.

Επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 72.710 ευρώ και ερευνάται η προέλευση τους ενώ τα όπλα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.