Ενοπλη επίθεση σημειώθηκε στο Γκάζι στις 5.00 το πρωί της Παρασκευής.
Αγνωστος πυροβόλησε και σκότωσε δύο Ελληνες έξω από το εστιατόριο «Μαμάκας» στη διασταύρωση των οδών Τριπτόλεμου και Περσεφόνης στο Γκάζι. Ο ένας από τους δύο άνδρες ξεψύχησε επί τόπου, ενώ ο άλλος στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.
Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δύο άντρες συζητούσαν έξω από το κατάστημα, όταν άγνωστος που πέρασε από μπροστά τους και πυροβόλησε τουλάχιστον έξι με εφτά φορές με πιστόλι των εννέα χιλιοστών. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Πληροφορίες αναφέρουν πως την σκηνή της διπλής δολοφονίας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας καταστήματος της περιοχής και οι εικόνες έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα δυο θύματα, ηλικίας 35 ετών, ήταν ο παρκαδόρος του καταστήματος, ο οποίος έχασε τη ζωή του επειδή είδε τι συνέβη.
Ο άλλος, που αποτελούσε και τον βασικό στόχο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., ήταν ένας 45χρονος ο οποίος στα τέλη της δεκαετίας του ’80 μαζί με γνωστό έλληνα ποινικό είχαν απασχολήσει για σωρεία ληστειών στην Σουηδία.
Επίσης ο 45χρονος, που εμφανιζόταν ως μέλος ομάδας εκβιαστών στα νότια προάστια, στις 24 Νοεμβρίου 2004 είχε κατηγορηθεί για τον εκβιασμό πρώην μπασκεμπολίστα του Αρη ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στην Αθήνα. Η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης είχε οριστεί για τον Οκτώβριο του 2011.
Ακόμη η διπλή δολοφονία εμφανίζει ομοιότητες με την ανθρωποκτονία με θύμα ιδιοκτήτη εστιατορίου στο Μπουρνάζι στις 30 Δεκεμβρίου 2009.