Η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) και το Κέντρο Αεροδιαστήματος της Γερμανίας δημιούργησαν μια σειρά από χάρτες της επιφάνειας της Σελήνης και του Αρη. Πρόκειται για τρισδιάστατους χάρτες, «μωσαϊκά» και τοπογραφικές εικόνες στις οποίες απεικονίζονται με εκπληκτικές λεπτομέρειες τα γεωλογικά χαρακτηριστικά της Σελήνης και του Αρη.
Ο Αρης
Ειδικοί του Κέντρου Αεροδιαστήματος της Γερμανίας δημιούργησαν τρισδιάστατους χάρτες του Αρη. Οι χάρτες παρουσιάζουν με εκπληκτικές λεπτομέρειες περίπου τρία εκ. τετραγωνικά χλμ της επιφάνειας του Κόκκινου Πλανήτη. Στους χάρτες παρουσιάζονται εντυπωσιακές λεπτομέρειες από διάφορες περιοχές και γεωλογικούς σχηματισμούς του Αρη.
Ενας ακόμη τρισδιάστατος χάρτης της περιοχής Ares Vallis
Η ΣελήνηΗ Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) δημιούργησε μια σειρά από χάρτες της επιφάνειας της Σελήνης. Πρόκειται για «μωσαϊκά» και τοπογραφικές εικόνες στις οποίες απεικονίζονται με διαφόρους τρόπους τα γεωλογικά χαρακτηριστικά του φυσικού μας δορυφόρου. Οι χάρτες αυτοί δημιουργήθηκαν μετά από επεξεργασία των δεδομένων 6,5 δισ. μετρήσεων που έγιναν από τον δορυφόρο LRO ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη από το 2009.
Μια από τις εικόνες όπου απεικονίζονται οι βασαλτικές πεδιάδες της Σελήνης. Οι πρώτοι αστρονόμοι θεώρησαν ότι είναι θάλασσες και αστρονόμοι του 16ου και 17ου αιώνα τους έδωσαν σχετικές ονομασίες όπως «Θάλασσα των Βροχών», «Θάλασσα της Γαλήνης», «Θάλασσα των Σύννεφων», «Θάλασσα των Κυμάτων», «Θάλασσα του Νέκταρ» κ.α. Οι περιοχές με μπλε απόχρωση απεικονίζουν τα σημεία όπου υπάρχουν κρατήρες ενώ εκείνες με λευκή και γκρι απόχρωση σημεία όπου υπάρχουν υψώματα στην επιφάνεια της Σελήνης.