Από την πρώτη στιγμή που προσεδαφίστηκε στον Αρη το Curiosity άρχισε να στέλνει εικόνες από το σημείο στο οποίο βρίσκεται, τον κρατήρα Γκέιλ. Ομως οι 17 κάμερες που διαθέτει το ρομπότ τέθηκαν σε λειτουργία σταδιακά και έτσι οι πρώτες εικόνες που έστειλε ήταν χαμηλής ανάλυσης και κακής ποιότητας αφού εκτός των άλλων πάνω στους φακούς των καμερών είχε πέσει αρκετή σκόνη κατά τη διαδικασία προσεδάφισης και έπρεπε να περάσει αρκετή ώρα μέχρι η σκόνη να απομακρυνθεί. Η πρώτη «καθαρή» εικόνα που έστειλε ο ρομποτικός εξερευνητής δείχνει όχι απλά το σημείο στο οποίο προσεδαφίστηκε όπως έδειχναν οι αρχικές εικόνες αλλά την ευρύτερη περιοχή.
Το όρος «στόχος»
Δεξιά στην εικόνα διακρίνεται το όρος Σαρπ το οποίο αποτελεί και τον «στόχο» της αποστολής. Το όρος Σαρπ με υψόμετρο της τάξεως των 5 χιλιομέτρων υψώνεται ακριβώς στο κέντρο του κρατήρα και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της λεκάνης του.
Τα στρώματα από τα οποία αποτελείται το Όρος Σαρπ πιστεύεται ότι διατηρούν ένα αρχείο της γεωλογικής ιστορίας του Άρη εδώ και τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Το Curiosity θα κάνει έρευνες και αναλύσεις στα πολλά στρώματα ιζημάτων του όρους αναζητώντας ίχνη ζωής στο μακρινό ή πιο πρόσφατο παρελθόν του κόκκινου πλανήτη. Το θετικό είναι ότι οι πλαγιές του Όρους Σαρπ έχουν σχετικά μικρή κλίση, οπότε το Curiosity πιθανότατα θα μπορέσει να καλύψει ένα μεγάλο μέρος της απόστασης μέχρι την κορυφή.