Αν η αλήθεια είναι, όπως λέγεται, η πολυτέλεια των ισχυρών τότε ο Νίκος Παππάς θα πρέπει να έδωσε μεγάλο αγώνα για να μην δείξει στο γυαλί την εσωτερική του ταπείνωση.
Ο περιλάλητος διαγωνισμός του, ο οποίος θα έβαζε τέλος σε 27 χρόνια ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο, κινδυνεύει από την περιφρόνηση που έδειξε ο ίδιος στο Σύνταγμα και επιπλέον απειλεί την μακροβιότητα της κυβέρνησης. Οι δικαστές απέδειξαν ότι έχουν και σθένος και ήθος. Και ο σφυγμός της κοινωνίας προκαλεί προφανείς αρρυθμίες στο Μέγαρο Μαξίμου. Η αλαζονεία του κ. Παπά πήγε περίπατο. Την Παρασκευή κατέθεσε αιφνιδιαστικά την τροπολογία, για το μαύρο στα μη αδειοδοτημένα κανάλια, κάνοντας επίδειξη πυγμής. Την Τετάρτη καλούσε την αντιπολίτευση να προτείνει αλλαγές.
Ο υπουργός Επικρατείας, στον Σκάι, έδινε την εντύπωση ανθρώπου που τον έκαιγε μεγάλος θυμός αλλά τον κατάπινε λέξη λέξη, επιχείρημα επιχείρημα. Όχι ότι είχε κάτι κανούργιο να πει. Τη γνωστή παπαγαλία επαναλάμβανε για τις τέσσερις άδειες, τους μη βιώσιμους σταθμούς και όταν δυσκολευόταν από την αμείλικτη λογική της πραγματικότητας τα έριχνε όλα στην προπαγάνδα της ΝΔ.
Όμως, το θέμα της Δικαιοσύνης και ειδικά η υποκλοπή e-mails και η αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων ανώτατου δικαστή του ΣτΕ, δεν προσφέρεται για εύκολη διαστρέβλωση.
Ο υπουργός Επικρατείας προτίμησε να καταφύγει στο ψέμα. Δεν ήταν η Αυγή, η οποία χαρακτηρίστηκε αμέσως «Αυριανή», που διαπόμπευσε τον δικαστή γράφοντας το όνομα του στην πρώτη σελίδα της· ήταν το Βήμα που αποκάλυψε στοιχεία της προσωπικής του ζωής και της στάσης του στην Ολομέλεια! Αλήθεια, κύριε υπουργέ;
Το Βήμα, αποκάλυψε τον ωμό και χυδαίο εκβιασμό του δικαστή και όχι το όνομά του. Δεν έγραψε ούτε όσα ανέφερε επί δύο ημέρες η ιστοσελίδα zougla.gr και αναπαράγονταν ηλεκτρονικά, ότι δηλαδή πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά επειδή βοήθησε υποψήφια δικαστή να επιτύχει στις εξετάσεις. Λες κι αυτό ήταν το θέμα και όχι ο εκβιασμός.
Οι «κίτρινες» κατηγορίες συγκίνησαν μέχρι και τον υπουργό Δικαιοσύνης και παράγγειλε πειθαρχική έρευνα κατά του δικαστή, τον εκβιασμό του τον ανακάλυψε 24 ώρες αργότερα, όταν ήταν αδύνατον να κρυφτεί από την ένταση της αποδοκιμασίας. Όπως αποδείχτηκε σας κάναμε χαλάστρα. Ως απόπειρα εκβιασμού, ως άκρως νοσηρό φαινόμενο, εξελήφθη το γεγονός και από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Την κυβέρνηση σας κατήγγειλαν οι δικαστές και οι εισαγγελείς για «μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα».
Δεν κατήγγειλαν τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ, όπως είπατε εσείς, ότι τους εκβιάζουν. Το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής μπορεί να το δει ο καθένας ηλεκτρονικά και να βγάλει τα συμπεράσματα του. Βγάζουμε όμως κι εμείς τα δικά μας συμπεράσματα, όταν μια παλιά και γνωστή υπόθεση ανακινείται και δημοσιοποιείται το βράδυ της παραμονής μιας κρίσιμης συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ήταν πρόκριμμα για το μέλλον του νόμου σας.
Ποιός είχε κίνητρο και όφελος από την απόπειρα εκβιασμού; Το Βήμα που δεν έχει κανάλι ή κάποιος που επιδιώκει να καναλιζάρει την ενημέρωση; Στοιχειώδες, κύριε υπουργέ. Τόσο, που καταντάει ανιαρή αυτή η παρτίδα με τις κλισέ κινήσεις μιας πανικόβλητης κυβέρνησης, η οποία ενώ επικαλούνταν το αριστερό της ήθος, έπεσε με ευκολία στην αγκαλιά της παραεξουσίας. Στο καταφύγιο των ανίσχυρων που θέλουν να φαντάζουν ισχυροί. Θλιβερό και καθόλου αναμενόμενο από νέους πολιτικούς που ήθελαν να τα αλλάξουν όλα.