«Οι ΑΝΕλ εμμένουν στη θέση τους… Ζητώ την παραίτηση του Γ. Μουζάλα» δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

«Ζητώ την παραίτηση Μουζάλα γιατί μπορεί να ήταν λεκτικό ατόπημα αλλά το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να υποβάλει παραίτηση άμεσα, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

«Επιμένουμε ότι από ευθιξία πρέπει να παραιτηθεί άμεσα…» υπογράμμισε. Ο Πρωθυπουργός κατανοεί τις ανησυχίες μας. Από εδώ και περα θα περιμένει ο Πρωθυπουργός την λήξη της συνεδρίασης των υπουργών στις Βρυξέλλες που βρίσκεται σε εξέλιξη για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση».

«Ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη της ΚΟ των ΑΝΕΛ σε αντίθεση με την κυβέρνηση και οφείλει να παραιτηθεί άμεσα, τόνισε. «Η κυβέρνηση έχει την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την έχει ο κ. Μουζάλας… Οι σχέσεις μας με τον κ. Τσίπρα είναι ξεκάθαρες».

Η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε στις 13:00. Είχε προηγηθεί έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Τσίπρα.

Το θέμα απασχόλησε την έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο των δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος αποκάλεσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία».

Αν και η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη, με ατζέντα το προσφυγικό εν όψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας και την αξιολόγηση του κουαρτέτου, η κυβερνητική κρίση που έχει προκύψει μετά την επιμονή του Π.Καμμένου για παραίτηση-αποπομπή του Γ.Μουζάλα, επισκίασε την «ημερήσια διάταξη».

Μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που προσήλθαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Παιδείας Ν. Φίλης, Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, ο προεδρος της Βουλής Ι.Βούτσης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Μουζάλα με τον Πρωθυπουργό.