Μεγάλες ανατροπές στη δύναμη των κομμάτων καταγράφουν οι τάσεις της MRB που παρουσιάζουν μια εικόνα αλλαγής σε συγκεκριμένους πολιτικούς δείκτες που αφορούν κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι αρχίζει να αναδεικνύεται στην κοινή γνώμη ένας έντονος αντιευρωπαϊσμός. Στο κεντρικό θέμα των ημερών για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ξεχωρίζει ότι το 80,1% των πολιτών συμφωνεί με τις αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου.
Στη συγκεκριμένη φάση, και εν μέσω των μεγάλων πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση τόσο από τους πιστωτές όσο και από διάφορες κοινωνικές ομάδες στο εσωτερικό της χώρας, η Ν.Δ. εμφανίζεται να ανακτά το χαμένο έδαφος και περνάει μπροστά με διαφορά 3,7% από το ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται πλέον του Αλέξη Τσίπρα τόσο στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία όσο και στη δημοφιλία, ενώ η ΝΔ είναι μπροστά και στην παράσταση νίκης με διαφορά 13 μονάδες, ακριβώς αντίστροφα από ότι συνέβη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου
Στην έρευνα που έγινε την περίοδο 4-11 Φεβρουαρίου δια ζώσης στα σπίτια με χρήση κάλπης και όχι τηλεφωνική σε ένα μεγάλο δείγμα, 2.000 ατόμων και με ευρύ ερωτηματολόγιο, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 26,9%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,2%, το ΚΚΕ με 6,6%, η Χρυσή Αυγή με 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠαΣοΚ-ΔΗΜΑΡ) με 5,7%, η Ένωση Κεντρώων με 4,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, «Το Ποτάμι» με 2,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,4% και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1,9%. «Άλλα Κόμματα» επέλεξε το 1,8% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,3%.
Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργία ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 25,2% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής της ΝΔ και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσηςτο 28,2%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 41,6%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ είναι στο 41,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 28,1%.
Στην ερώτηση ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, το 27,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η ΝΔ μπορεί να έχει καλύτερη αντιμετώπιση, ενώ το 21,9% σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 39,4% δήλωσε «Κανένα κόμμα».