«Κόντρα» μεταξύ του βουλευτή του ΠαΣοΚ Θ. Παπαθεοδώρου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα σημειώθηκε στην Βουλή με αφορμή τις επιθέσεις με μολότοφ κατά των γραφείων του ΠαΣοΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Παρά την κλιμάκωση των επιθέσεων -αριθμούν ήδη τις δώδεκα- ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι «δεν θα πρέπει να βλέπουμε το θέμα υποκριτικά και να λέμε ότι έγιναν οι επιθέσεις το τελευταίο διάστημα», καθώς, όπως τόνισε, «είναι ένα πρόβλημα διάρκειας χρόνων».

Μάλιστα επέρριψε εμμέσως την ευθύνη στο ίδιο το ΠαΣοΚ, λέγοντας ότι έχουν διατεθεί 17 αστυνομικοί για την ασφάλεια του κτηρίου των γραφείων του κινήματος: «Αν δεν τους χρησιμοποιεί και χρησιμοποιεί έναν είναι δικό τους θέμα», είπε χαρακτηριστικά. Απαντώντας δε στις σφοδρές επικρίσεις που έχει δεχθεί ακόμα και από την ίδια την πρόεδρο του ΠαΣοΚ Φώφη Γεννηματά για ολιγωρία εκ μέρους του όσον αφορά την αποτελεσματική φύλαξη των γραφείων, ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για «όχι πολιτικά πρέποντες χαρακτηρισμοί που δεν δείχνουν πνεύμα συνεργασίας», ενώ αναφέρθηκε σε «προσωπικές επιθέσεις εναντίον του» από το ΠαΣοΚ.

Ο κ. Παπαθεοδώρου υπογράμμισε ότι στην τελευταία επίθεση κινδύνευσε ο βουλευτής Γ. Αρβανιτίδης, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στην περιοχή η αστυνόμευση της οποίας «δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απλά πλημμελής αλλά είναι ανύπαρκτη», όπως είπε, ενώ πρόσθεσε πως η «ανικανότητα του υπουργείου επικίνδυνη». «Η αδράνεια είναι όχι απλά σκανδαλώδης αλλά επικίνδυνη. Γιατί η αστυνομία είναι πάντα απούσα κατά τις επιθέσεις;», διερωτήθηκε. Ο κ. Τόσκας απάντησε ότι αν και υπάρχει και η αντίληψη ότι «η διόγκωση των δυνάμεων προσελκύει τις επιθέσεις» και υπάρχουν και παράπονα κατοίκων, πάντα υπήρχε παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων η οποία αυξανόταν όταν σημειωνόταν ένταση. Όσον αφορά τα τελευταία ανησυχητικά κρούσματα είπε ότι «ζητήθηκε να αυξηθεί η παρουσία και την αυξήσαμε».

Ο κ. Παπαθεοδώρου τον κατηγόρησε ότι «δεν έχει αίσθηση του τι γίνεται». «Απαντήσατε λέγοντας ότι έχουν διατεθεί αστυνομικοί για την ασφάλεια του κτηρίου. Υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα», του είπε, ενώ τον ρώτησε: «Η στρατηγική σας ποια είναι; Αφήστε τα παιδιά να ρίχνουν μολότοφ;». Και έκανε λόγο για «επικινδυνότητα την οποία αφήνετε να εξελίσσεται -εκτός αν υπάρχουν άλλες συμφωνίες στην περιοχή». «Συνεχίζετε τις προσωπικές επιθέσεις και τους υπαινιγμούς για συμφωνίες. Η διμοιρία που υπάρχει παρέχει περισσότερη προστασία», απάντησε ο κ. Τόσκας, ο οποίος επικαλέστηκε τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν διατεθεί σε πρώην πολιτικά πρόσωπα του ΠαΣοΚ.

Συγκεκριμένα είπε ότι έχουν διατεθεί για την φύλαξή τους 103 αστυνομικοί και 13 οχήματα και στην ΝΔ έχουν διατεθεί 61 αστυνομικοί. Δήλωσε δε ότι μελετάται ανακατανομή των δυνάμεων αυτών. «Αυξήσαμε την επιτήρηση και την φύλαξη στην περιοχή. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και να ανακατανείμουμε τις δυνάμεις που κατασπαταλώνται στην φύλαξη πολιτικών προσώπων», σημείωσε.