Χωρίς παραλήπτη έμεινε το επικοινωνιακό τέχνασμα της Χρυσής Αυγής που επιχείρησε σήμερα Παρασκευή να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο της να οδηγήσει στη δικαιοσύνη όλα τα πολιτικά κόμματα ως εγκληματικές οργανώσεις, ξεκινώντας από το ΠΑΣΟΚ. Παρότι στον Άρειο Πάγο μετέβη αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής με τη μηνυτήρια αναφορά στα χέρια, η εισαγγελέας του Άρειου Πάγου κυρία Ευτέρπη Γκουτζαμάνη δεν τους δέχτηκε στο γραφείο της επικαλούμενη φόρτο εργασίας, παραπέμποντας τους στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Έτσι ο εκπρόσωπος της ΧΑ, Ηλίας Κασιδιάρης περιορίστηκε να υποβάλλει στο πρωτόκολλο την αναφορά και να εξηγήσει γιατί ζητεί να διωχθεί κάθε υπεύθυνος από το ΠΑΣΟΚ στον αντιεισαγγελέα ΑΠ κ. Γ. Μποροδήμο.

Διαβάστε ολόκληρη τη μήνυση

Οι χρυσαυγίτες επικαλούνται στην αναφορά τους την ύπαρξη πορίσματος πέντε γνωστών ιδιωτικών εταιρειών ορκωτών λογιστών για την οικονομική διαχείριση κρατικών επιχορηγήσεων και άλλων κονδυλίων από την κοινοβουλευτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007 – 2010 και υποστηρίζουν ότι επαγωγικά προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικών πράξεων από όργανα του ανωτέρω κόμματος και συγκεκριμένα υψηλόβαθμων στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Οι πράξεις τους, υποστηρίζεται στην αναφορά, φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματική οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας.

Στην αναφορά τα στελέχη της ΧΑ επιτίθενται και στους δικαστές καθώς αναφέρουν χαρακτηριστικά «εντούτοις και παρά τη σχετική δημοσιότητα ουδείς δικαστικός λειτουργός ενήργησε τα εκ του νόμου επιβαλλόμενα προς εξέταση της εν λόγω υποθέσεως, το δε σχετικό πόρισμα αγνοείται. Επειδή για τη δικαιοσύνη προφανώς δεν αποτελεί προτεραιότητα η εξέταση τόσο σοβαρών υποθέσεων που μάλιστα αφορούν σε ζητήματα ύψιστου δημοσίου συμφέροντος, προκύπτει δε ότι κατά παράβαση της λογικής εμφανίζεται η δικαιοσύνη να αγνοεί τα όσα το πανελλήνιο έχει πληροφορηθεί. Θεωρούμε επιβεβλημένο καθήκον μας να σας ανακοινώσουμε ότι ως Έλληνες πολίτες αξιώνουμε την άμεση διενέργεια σχετικής εξέτασης των ως άνω καταγγελλόμενων, παραπέμποντας σας και τα σχετικά δημοσιεύματα. Σημειώνουμε, ότι όποια επιλεκτική διαχείρισης της παρούσας ανακοίνωσης-αναφοράς ή παρέκκλιση των εκ του νόμου οφειλομένων θα αποτελέσει για μας συνταγματική εκτροπή και θα αναζητήσουμε τους φυσικούς και ηθικούς ενόχους. Για τους λόγους αυτούς ζητούμε άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για τις ως άνω τελεσθείσες κακουργηματικές πράξεις».

Εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο Ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς έκανε δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ το οποίο χαρακτήρισε «εγκληματική οργάνωση» ενώ ερωτώμενος για το αν θα παραιτηθεί απάντησε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Το ΠαΣοΚ απάντησε μέσω twitter: «Μας κάνει μήνυση ο κ.Μιχαλολιάκος και οι συν αυτώ, δηλαδή η ηγεσία μιας εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης! Σιγά μη φοβηθούμε!»