Δύο διαφορετικές απόψεις σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη εξέφρασαν την Πέμπτη δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο μεν Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι «ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέση για έξοδο της χώρας από το ευρώ», ο δε Παναγιώτης Σκουρλέτης τόνισε: «Δεν λέμε «πάση θυσία στο ευρώ»».
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε: «Ουδέποτε το κόμμα είχε θέση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Το αντίθετο. Θα έλεγα ότι η επιλογή και του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μη φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Ήταν πάντοτε – πλειοψηφικά ομιλώ – σταθερά προσηλωμένο σε αυτή την άποψη και διεκδικούσε μια διαφορετική ευρωζώνη και Ευρώπη».
Παράλληλα ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης, μίλησε στον ραδιοσταθμό Real FM. Και σε ερώτηση σχετικά με αν πρέπει συνολικά να παραμείνουμε στο ευρώ μετά τον ευρωσκεπτικισμό που αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη τον τελευταίο καιρό, απάντησε: «Πάση θυσία σημαίνει η ανεργία από το 30 να πάει στο 40; Nα κλείσουν και άλλα νοσοκομεία και άλλες επιχειρήσεις να μεταναστεύσουν και άλλοι νέοι άνθρωποι στο εξωτερικό; Οχι λοιπόν πάση θυσία με τίποτα και για τίποτα, προφανώς ούτε και για το ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πάντως, αναφέρθηκε και σε «προσωπικές θέσεις» του, σε αντιδιαστολή με εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την ευρωζώνη, παραπέμποντας στο συνέδριο του κόμματος. «Δεν θα ήθελα να μιλήσω για προσωπικές θέσεις που είναι γνωστές από την αρχή της δεκαετίας του ’90 με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και την ΟΝΕ και την πορεία της Ευρωζώνης» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Αν ανοίξω εγώ μια δημόσια συζήτηση για τέτοια θέματα, επειδή δεν ζούμε σε ένα ιδανικό κλίμα στη δημόσια ζωή, θα αναπαραχθούν με έναν τρομερό τρόπο από επικοινωνιακά κέντρα που δεν θέλουν τη συζήτηση, αλλά αξιοποιούν διαφορετικές απόψεις και τις διαστρεβλώνουν αντί να κάνουν συζήτηση. Οι προσωπικές απόψεις αυτές θα συζητηθούν και στο κόμμα και στο συνέδριο. Είναι ένα θέμα για το συνέδριο, διότι εκεί θα συζητήσουμε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα, την περιοχή και την Ευρώπη και όποιες διαφορετικές απόψεις υπάρχουν, θα συζητηθούν ανοιχτά».