«Βλέπετε τι γίνεται στην Κύπρο. Σαν να μην έφταναν τα δικά μας, ήρθαν και γι’ αυτούς» σημείωσε ανήσυχος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στην νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία τον επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Ο Κάρολος Παπούλιας επεσήμανε στην νέα στρατιωτική ηγεσία ότι «αναλαμβάνει τα καθήκοντά της σε μια δύσκολη περίοδο συγκρούσεων και οικονομικού πολέμου» και πρόσθεσε ότι σε οικονομικό επίπεδο «ζούμε σε εμπόλεμη κατάσταση».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, επίσης «χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις σε περίοδο κρίσης, αποδυναμώνεσαι και σε διπλωματική ισχύ».

Δήλωσε επίσης σίγουρος ότι η νέα στρατιωτική ηγεσία θα επιτελέσει το καθήκον της με πατριωτισμό, δίνοντας το παράδειγμα προς όλους.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος παρουσίασε τους νέους αντιστρατήγους, αντιπτεράρχους και αντιναυάρχους στον Πρόεδρο, σημειώνοντας ότι «είναι άξιοι, όπως και οι προηγούμενοι» και θα επιτελέσουν το καθήκον τους στο ακέραιο.