Την «έναντι οιουδήποτε τιμήματος επιστροφή στην εθνική αγροτική παραγωγή» πρότεινε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στην ομιλία του ο κ. Μιχαλολιάκος υπογράμμισε ο αγροτικός τομέας πρέπει να στηριχθεί, όχι μόνον ως ατμομηχανή της εθνικής οικονομίας, αλλά και ως όρος εθνικής επιβίωσης, σημείωσε, «γιατί ο αγρότης είναι φύσει πατριώτης: Εκεί που βγάζει το ψωμί του, είναι ο τάφος του παππού του, η ιστορία του, το αίμα του, αντίθετα με τον κοσμοπολίτη των πόλεων, που είναι επιρρεπής σε διάφορες κοσμοθεωρίες».

Σήμερα, επεσήμανε ο κ. Μιχαλολιάκος, η χώρα έχει υπαχθεί στις διεθνείς συμφωνίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει γίνει υπουργείο διεκπεραιώσεως αγροτικών επιδοτήσεων, «φτάσαμε να έχουμε γεωργούς που κόβουν δέντρα. Ένας νέος Ιμπραήμ ήταν η πολιτική των επιδοτήσεων».

«Δεν είναι οι επιδοτήσεις που θα λύσουν το αγροτικό πρόβλημα. Μόνον η αυτοδύναμη ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας θα μας εξασφαλίσει παρόν και μέλλον» υποστήριξε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. «Πώς θα τα κάνουμε αυτά με τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει; Θα πούμε «κύριοι, δεν έχουμε να σας πληρώσουμε. Αλλάξτε τις συμφωνίες, αφήστε μας να παράγουμε και έτσι να σας ξεπληρώσουμε».

«Να ανακληθούν όλες οι άδειες παραμονής των αλλοδαπών που ασχολούνται ανασφάλιστοι και παράνομοι στη γεωργία. Ο πρωθυπουργός μπορεί να γίνει ο Αβραάμ Λίνκολν της Ελλάδας και να απαλλάξει την ελληνική κοινωνία από τη δουλεία -από τα 10 ευρώ μεροκάματο από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη».