«Δεν αντιμετωπίζουμε τα αιτήματα των αγροτών με ψηφοθηρική λογική. Δεν χαϊδεύουμε αυτιά και δεν πιστεύουμε ότι μπορούν να υπάρξουν βιώσιμα εισοδήματα με τη διατήρηση παθογόνων καταστάσεων του παρελθόντος» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε την ανάγκη «να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για ρυθμίσεις που θα μειώνουν το κόστος παραγωγής και θα βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας», προτείνοντας μεταξύ άλλων:

  • Τη θέσπιση αγροτικού πετρελαίου κίνησης με βάση αντικειμενικά κριτήρια, όπως τις στρεμματικές ανάγκες και το είδος της καλλιέργειας.
  • Τη μείωση της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος με την καθιέρωση ειδικού αγροτικού τιμολογίου που πρέπει να ισχύει τουλάχιστον για 12 ώρες.
  • Τη μείωση του ΦΠΑ εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος σε χαμηλά κλιμάκια για τα αγροτικά εφόδια, όπως σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και ζωοτροφές.

«Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας, τροποποιήσεις μέτρων που δεν αποδίδουν και συμπληρώσεις με νέα μέτρα, με σκοπό να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία και να λειτουργήσουν αναπτυξιακές διαδικασίες. Το ίδιο λέμε και για τα αγροτικά θέματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Μας βρίσκει αντίθετους η πολιτική που περιγράφει ένα πλήρες αδιέξοδο και ένα καταστροφικό μέλλον. Ναι υπάρχουν προβλήματα αλλά η πολιτική δεν μπορεί να οικοδομείται στην εκμετάλλευση τους προς ίδιο όφελος», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.