Εκτός ελέγχου τείνει να οδηγηθεί η σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου έχει επιλέξει τη στρατηγική της σφοδρής πολεμικής έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης με «όπλο» τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ συντηρεί τη θεωρία περί ακραίου και περιθωριακού κόμματος.

Η επιλογή της κυβέρνησης, με κεντρική απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, είναι να συνεχιστεί το σφυροκόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδιας, προφανώς εκφράζονται και την άποψη που επικρατεί στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, εκφράζει την ελπίδα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνεχίσει να στρέφεται προς τη νομιμότητα.

Υπό αυτές τις εμφυλιοπολεμικές συνθήκες που θυμίζουν άλλες εποχές, η ΝΔ με non paper που απέστειλε στους δημοσιογράφους, λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ της Τρίτης, συντήρησε τη σύγκρουση, με την εξής επισήμανση: «τέσσερις ημέρες πριν το τρομοκρατικό κτύπημα στο Mall, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλος, στοχοποιεί το εμπορικό κέντρο, καλώντας του συντρόφους του να πάρουν τα όπλα».

Παράλληλα, γινόταν η επισύναψη ενός βίντεο _το οποίο αξιοποίησε στο έπακρο ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μαξίμου και το οποίο χαρακτηρίζει πλαστό ο ΣΥΡΙΖΑ_ που υπάρχει στο youtube, στο οποίο εμφανίζεται ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Διαμαντόπουλος, να λέει τα εξής:

«Ανομία είναι το Mall του κ. Λάτση, το οποίο είναι αυθαίρετο. Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Αν δε σέβεσαι τη νομιμότητα και το κράτος, αν προσπαθείς για άλλους λόγους να πιέζεις από δίπλα ή από πάνω ή από κάτω, δημιουργούνται άλλες καταστάσεις. Και όταν αυτό έχει αρχίσει από το Κοινοβούλιο με αυτή τη συγκυβέρνηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με κατεπείγοντα, τότε περνάμε σε μια άλλη κατάσταση. Αυτή είναι ανομία. Και όχι η βίλα Αμαλία».

Οι αναφορές αυτές, όπως ήταν λογικό πυροδότησαν ένταση και από το Μέγαρο Μαξίμου δόθηκε εντολή για νέο κτύπημα στην καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να τον εμφανίσουν ως…συνοδοιπόρο ή έστω ως το κόμμα που ανέχεται την τρομοκρατία, ενώ προβάλλει το επιχείρημα πως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τους πολίτες να πάρουν τα όπλα.

«Ο, κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, 4 ημέρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου.

Έχοντας και την έγκριση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Κεδίκογλου, αναφέρει ότι μετά από αυτή τη δήλωση του κ. Διαμαντόπουλου, «περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα». Παράλληλα ζητά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα «να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση και τον κ. Διαμαντόπουλο να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».

Όπως ήταν λογικό, η Κουμουνδούρου, έντονα ενοχλημένη αντέδρασε και το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χαρακτηρίζει άθλιο το non paper της ΝΔ και πλαστό το βίντεο που προβάλλεται και αναφέρει: «Πρόκειται για πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της ΝΔ η οποία, πέραν των πολιτικών, υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Καλούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παρουσιάσουν το σύνολο του επίμαχου βίντεο καιόχι το πλαστογραφημένο από τη ΝΔ».

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι με βάσει το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα, ακούγεται: «Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Εμείς λέμε, ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από τον ΣΥΡΙΖΑ».




Νωρίτερα η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιτέ
θηκε στην κυβέρνηση, αλλά και στον κ. Δένδια, μιλώντας για στρατηγική της έντασης και εμφύλιου διχασμού.

«Πρόκειται για μια άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας. Αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας» αναφέρει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου».

Η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ικανοποίησε την κυβέρνηση και ο κ. Κεδίκογλου, ανταπάντησε, λέγοντας ότι οι «λαλίστατοι και συνωμοσιολόγοι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μη λένε κουβέντα για την ταμπακέρα» και συμπλήρωσε πως «δεν αποκηρύσσουν τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου περί δικαιολογημένης οπλοχρησίας και τον διατηρούν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Η σύγκρουση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στα άκρα, με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς και επιθέσεις, που κάθε άλλο θυμίζουν πολιτική αντιπαράθεση σε μια χώρα που επιζητεί πολιτική σταθερότητα και ομαλότητα για να βγει από το δημοσιονομικό αδιέξοδο.

Είναι ενδεικτικό ότι ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως που δίνει κατά κύριο λόγο και το σύνθημα της επίθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε στο Μέγκα το βράδυ της Δευτέρας (στην εκπομπή Ανατροπή), ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι σε μετάβαση προς τη νομιμότητα και ότι η ιδεολογία του «χαϊδεύει» την τρομοκρατία.

Η στάση του κ. Δένδια που έχει αναλάβει την μετωπική με το ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας και ορισμένους βουλευτές ως συμπαραστάτες, όπως π.χ. τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Μ. Βορίδη, εξόργισε την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία από χθες ζητάει με ένταση την παραίτησή του, ρίχνοντας και αυτή με τη σειρά της…«λάδι στη φωτιά», ενισχύοντας την άποψη πολλών που λένε ότι η χώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή της, βαδίζει προς νέο εθνικό διχασμό.

Δήλωση Κεδίκογλου: δεν κάναμε συρραφή

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε: «Όλη η ομιλία (του Β.Διαμαντόπουλου) ήταν 50 λεπτά. Δώσαμε μόνο αποσπάσματα, δεν κάναμε συρραφή. Αλλά και στην πλήρη εκδοχή είναι διαπιστωμένο ότι υπάρχει δικαιολόγηση της βίας και κατανόηση της οπλοχρησίας. Είναι η φρασεολογία που μας εξοικειώνει με τη βία. Όπως έχω ξαναπεί από τις εμπρηστικές δηλώσεις έως τις εμπρηστικές ενέργειες η απόσταση μικρή. Οι βουλευτές πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ακόμη ότι «η ανεργία δεν είναι βία είναι τραγωδία, είναι αρρώστια» και αναρωτήθηκε «αν ο άνεργος έχει δικαίωμα να βιαιοπραγήσει αφού έχει ασκηθεί βία εναντίον του;»

Δένδιας: «Δεν ανακαλώ ούτε κόμμα»

«Δεν ανακαλώ ούτε κόμμα από όσα είπα για τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στα περί «μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμότητα».

Ο κ. Δένδιας κάλεσε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ να «αποκτήσει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά απέναντι στην ανομία», τονίζοντας πως η Κουμουνδούρου θα πρέπει να βάλει στο περιθώριο τις «πράξεις που συνιστούν ανομία» και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναρωτήθηκε, ακόμη, πώς είναι δυνατό να υπάρξουν επενδυτές στη χώρα όταν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει βία τις εργασιακές αλλαγές και τις μειώσεις μισθών, αιτιολογώντας έτσι άλλες μορφές βίας.

Επιπλέον, χαρακτήρισε «ανόητους γκεμπελίσκους» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον στοχοποιούν, κάνοντας λόγο για συμμετοχή του στο παρελθόν σε ακροδεξιό κόμμα, επαναλαμβάνοντας πως εντάχθηκε στην ΟΝΝΕΔ το 1978 και δεν είχε καμία συμμετοχή στην ΕΠΕΝ.

Σε ό,τι αφορά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «φυτρώνει από το χώρο της άκρας Αριστεράς», επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν προσδίδει χαρακτηριστικά βίας γενικά στην Αριστερά.

Παράλληλα, επισήμανε πως δε θεωρεί το νεο-ναζιστικό φαινόμενο άμοιρο ευθυνών, ωστόσο υπογράμμισε ότι μονάχα πριν από «δεκαετίες» θα μπορούσε να αποδοθεί ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα σε «ακροδεξιό πυρήνα».