Να συμπεριληφθεί στην ρύθμιση για την περιστολή των δημοσίων δαπανών και η αποζημίωση που λαμβάνει ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ζήτησε από την κυβέρνηση ο κ. Κ. Παπούλιας. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, με τον οποίο υπήρξε σχετική επικοινωνία, ο κ. Παπούλιας, ο οποίος έχει αποποιηθεί του μισθού του από τον περασμένο Φεβρουάριο, ζήτησε να συμπεριληφθεί στο επίμαχο νομοσχέδιο σχετική διάταξη βάσει της οποίας θα προβλέπεται και η μείωση της προεδρικής αποζημίωσης. Η ρύθμιση αυτή, μάλιστα, αναμένεται να περιλάβει και την μείωση των απολαβών των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Μάλιστα οι εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι το όφελος από τις παραπάνω μειώσεις υπολογίζεται να ανέλθει στα 350.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας της χώρας λαμβάνει ετησίως 283.964 ευρώ μεικτές αποδοχές ενώ δικαιούται και ως έξοδα παράστασης το 1/3 του συνόλου της αποζημίωσής του. Ο κ. Παπούλιας είχε ανακοινώσει από τον Φεβρουάριο του 2012 στον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο ότι αποποιείται της αποζημίωσής του και τώρα σε μια ακόμα συμβολική κίνηση ζήτησε να υπάρξει νομοθετική πρόνοια για την περιστολή των απολαβών και των μελλοντικών Προέδρων της Δημοκρατίας.
Επανεξετάζονται οι μισθοί των στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της βουλευτού της ΝΔ κυρίας Φεβρωνίας Πατριανάκου, ότι οι αποδοχές των μελών του ΔΣ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι «προκλητικά πολλαπλάσιες ακόμη και εκείνων του πρωθυπουργού» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μηνιαίως εμφανίζεται να λαμβάνει μισθό ο πρόεδρος 21.000 ευρώ και ο πρώτος αντιπρόεδρος 15.500 ευρώ. Απαντώντας ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει το ζήτημα των αποδοχών τους και δήλωσε ότι σχεδιάζεται η κατάθεση τροπολογίας στην οποία θα ενσωματωθεί η κοινοτική οδηγία που ρυθμίζει τις αποδοχές των στελεχών των πιστωτικών ιδρυμάτων.