Στη «ριζική λύση» της ανατροπής της κυβέρνησης χωρίς ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου Μνημονίου κάλεσε το λαό η γενική γραμματέας του ΚΚΕ. Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τρίτης και πρότεινε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Αναφορικά με τις πληροφορίες από τις εξελίξεις στις διαβουλεύσεις με την τρόικα για τον 13ο και 14ο μισθό, η γγ του ΚΚΕ είπε πως τα περί «διάσωσης είναι κοροϊδία», καθώς, όπως ανέφερε, «κόβουν μισθούς, βάζουν φόρους και λένε ότι κράτησαν τον 13ο και 14ο μισθό».

Η κυρία Παπαρήγα σε δηλώσεις της, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις κάλεσε τους εργαζόμενους να συμπορευθούν με το ΚΚΕ, ώστε, όπως είπε πρέπει «να τους φοβίσουμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο και να πέσει η κυβέρνηση». Τόνισε ότι η πτώση της κυβέρνησης είναι το πρώτο βήμα, το οποίο όμως δεν αρκεί γιατί το σύστημα έχει εφεδρείες.

Σημασία έχει, πρόσθεσε, να ανατραπεί η τάξη που είναι στην εξουσία και να επιλέξει ο λαός τη λαϊκή εξουσία. Οποιαδήποτε άλλη λύση, είπε η κυρία Παπαρήγα, «θα είναι ένα πικρό διάλειμμα, χωρίς λαϊκές κατακτήσεις, γι΄ αυτό και η εναλλακτική πρόταση δεν μπορεί να είναι αποσπασματικές προτάσεις». Αντίθετα, σημείωσε η κυρία Παπαρήγα, η πρόταση για τη λαϊκή εξουσία είναι αυτή που μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή και ότι το θέμα αυτό τίθεται ως δίλημμα προς τον λαό, η κυρία Παπαρήγα επισήμανε ότι ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στους ανταγωνισμούς των καπιταλιστικών χωρών και πρόσθεσε ότι τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να φοβάται ο λαός.