Σε άλλη μία μακρά διαδικασία εκτόνωσης και διατύπωσης παραπόνων (αλλά και παροτρύνσεων) προς τον Πρωθυπουργό εξελίχθηκε η πολύωρη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠαΣοΚ, στην οποία πάντως ήταν αισθητή η παγωμάρα και η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις.
Αλλοι βουλευτές εξέφραζαν την ενόχλησή τους για τις κατηγορίες κατά δημοσίων υπαλλήλων, άλλοι τον προβληματισμό τους για τη συνεχή λήψη μέτρων και άλλοι εξέφραζαν παράπονα για την αδυναμία τήρησης των δεσμεύσεων.
Σε μία διαδικασία που αποφασίστηκε την Κυριακή το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, ως προσπάθεια εκτόνωσης αντιδράσεων εν όψει της καταιγίδας μέτρων που έρχονται προς ψήφιση υπό την ασφυκτική πίεση των δανειστών, κάποιοι έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήβδην επιθέσεις κατά δημοσίων υπαλλήλων. Μεταξύ αυτών ο κ. Δ. Κουσελάς, αλλά και ο κ. Δ. Καρύδης, ο οποίος τόνισε και ότι μειώνεται πλέον η εμπιστοσύνη του κόσμου και ότι το μέτρο του έκτακτου τέλους στα ακίνητα θα έπρεπε να είναι υψηλότερο στις μεγάλες ιδιοκτησίες γιατί εκεί συγκεντρώνεται, όπως είπε, ο μεγάλος όγκος της φοροδιαφυγής.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης τόνισε μεταξύ των άλλων ότι τα νομοσχέδια που ψηφίζονται πρέπει να έχουν και στόχευση και να εμπνέουν τους βουλευτές και όχι να σχεδιάζονται υπό την συνεχή πίεση, ενώ ο κ. Ν. Σαλαγιάννης χαρακτήρισε έγκλημα και ανηθικότητα το ότι επί δύο χρόνια δεν έχει στηθεί αποτελεσματικός φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

Η κυρία
Κατερίνα Μπατζελή επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδείξει την αποφασιστικότητα που εμφανίζει στη συνεχή λήψη έκτακτων μέτρων και στην εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου και προσέθεσε ότι περιμένει ως τα τέλη Σεπτεμβρίου την ολοκλήρωση των τεσσάρων αποκρατικοποιήσεων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή.
Ο κ. Α. Μακρυπίδης, τέλος, σημείωσε στην εισήγησή του ότι τα μέτρα έχουν γίνει χιλιόμετρα.