Ο Γ.Παπανδρέου δήλωσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών, αναλύοντας ότι «θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο προκαλώντας πολύ μεγαλύτερη ζημία».
Η δήλωση αυτή του πρωθυπουργού, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου την Τρίτη ότι δεν θα πρέπει να τρομάζει η φράση «επιλεκτική χρεοκοπία», φανερώνει την ένταση με την οποία συζητείται το ενδεχόμενο στους κόλπους της Ευρωζώνης, καθώς και το γεγονός ότι πλέον η κυβέρνηση συζητά ακόμη κι αυτή τη λύση, σε περίπτωση που υπάρξουν εγγυήσεις για ουσιαστική αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος παρείχε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «σχολίασε τις προθέσεις των οίκων αξιολόγησης», ενώ έστρεψε τα βέλη του κατά όσων αντέδρασαν στο άκουσμα αυτής της τοποθέτησης.
Ο κ. Μόσιαλος επισήμανε: «Την ώρα που η χώρα δίνει μία μάχη να προστατέψει τα συμφέροντά της, να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της και να βγει
από την κρίση, κάποιοι αρέσκονται να παίζουν με τις λέξεις.
»Τώρα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη δημοσιογραφική απόδοση της συνέντευξης που έδωσε ο πρωθυπουργός στους Financial Times Deutschland, συνέντευξη στην οποία ο πρωθυπουργός σχολίασε τη δεδηλωμένη πρόθεση των οίκων αξιολόγησης να αξιολογήσουν το ελληνικό δημόσιο χρέος στο επίπεδο selective default [επιλεκτική χρεοκοπία] εάν υπάρξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.
»Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σαφή θέση της χώρας, όπως αυτή διατυπώθηκε τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και στο Eurogroup. Όποιοι σπαταλούν τις δυνάμεις τους σε ένα εσωτερικό μικροκομματικό παιχνίδι τεχνητών παρεξηγήσεων, ας σεβαστούν την ανάγκη της χώρας και των πολιτών για ψυχραιμία και ασφάλεια και ας συστρατευτούν σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης μέσα από κατάλληλους χειρισμούς, σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον».