Ως τώρα η κυρία Βάσω Παπανδρέου, πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Οικονομίας, βρισκόταν σχεδόν πάντοτε απέναντι στις όποιες αποφάσεις τού (μέχρι πρότινος υπουργού Οικονομίας) κ. Γ. Παπακωνσταντίνου . «Μας οδηγείτε σε συλλογική κατάθλιψη» του είπε σε ένα ΚΤΕ Οικονομίας. Σε μια άλλη συνεδρίαση, στην οποία συζητήθηκε το Μεσοπρόθεσμο, του είπε: «Τον Οκτώβριο του 2009 ήμουν στο γραφείο σου, σου είπα να πάρεις μέτρα και με αντιμετώπισες σαν ούφο», προκαλώντας την επιδοκιμασία αρκετών συναδέλφων της βουλευτών. Η κυρία Παπανδρέου απέφευγε ως τώρα τη σκληρή κριτική απέναντι στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου , αν και οι σχέσεις τους ήταν και παραμένουν τυπικές. Η προσπάθειά της όμως να συγκεντρώσει υπογραφές συναδέλφων της βουλευτών για άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θεωρήθηκε ακόμη ένας σταθμός στην ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον κ. Παπανδρέου. Δεν ήταν άλλωστε λίγοι εκείνοι που την Τετάρτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έκαναν λόγο για την ανάγκη άμεσης σύγκλησής της «επειδή υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας στο κόμμα».

Αυτή τη φορά, έλεγαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ήταν ευθεία η αμφισβήτηση του Πρωθυπουργού από την κυρία Παπανδρέου. Και δεν ήταν λίγοι αυτοί που θυμήθηκαν τη διαχρονική στάση που διατήρησε η κυρία Παπανδρέου στην εκάστοτε ηγεσία του κόμματος. Θύμισε, έλεγαν, την ενέργειά της στο «Caravel», πριν από 16 χρόνια, την ώρα που μιλούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η κυρία Παπανδρέου σηκώθηκε από τη θέση της, πλησίασε τον τότε πρόεδρο του ΠαΣοΚ και του έδωσε ένα σημείωμα. Εναν χρόνο νωρίτερα η κυρία Παπανδρέου είχε οργανώσει στο σπίτι της στο Χαλάνδρι το λεγόμενο «δείπνο των τεσσάρων» με τη συμμετοχή των κκ. Κ. Σημίτη , Θ. Πάγκαλου και Παρ. Αυγερινού . Ηταν η απαρχή της πορείας που οδήγησε τον κ. Σημίτη στην πρωθυπουργία και στην αρχηγία του ΠαΣοΚ.

Η κυρία Παπανδρέου αρνείται κατηγορηματικά ότι η κίνησή της να συγκεντρώσει υπογραφές στρεφόταν απευθείας εναντίον του κ. Παπανδρέου και της ικανότητάς του να κυβερνά. Απλώς, όπως έλεγε, οι συνθήκες ήταν κρίσιμες και για τη χώρα και για την κυβέρνηση και ζητήθηκε η άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για ενημέρωση αλλά και για να υπάρξουν κάποιες προτάσεις. Η απόπειρα ωστόσο της κυρίας Πα πανδρέου να παραδώσει τις υπογραφές στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Β. Εξαρχο απέτυχε αφού ορισμένοι θεωρούμενοι «προεδρικοί» βουλευτές, όπως οι κκ. Αθ. Τσούρας και Λ. Αποστολάκος, την πρόλαβαν και πήγαν πρώτοι στο γραφείο του κ. Εξαρχου και ζήτησαν προφορικά άμεση σύγκλησή της, αίτημα το οποίο έγινε αμέσως αποδεκτό. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεκλήθη και η κυρία Παπανδρέου έκανε τελικά τη σκληρότερη κριτική έναντι του Πρωθυπουργού λέγοντας στον κ. Παπανδρέου «να μην κυβερνάς με παρέες». Οι υπόλοιποι βουλευτές, ακόμη και αυτοί που υπέγραψαν το αίτημα της κυρίας Παπανδρέου, ήταν πολύ πιο ηπιότεροι. Είχε ήδη ανακοινωθεί η πρόθεση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Η πρόεδρος του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠαΣοΚ αρνείται να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, κρίση ή σχόλιο για τον νέο «τσάρο» της οικονομίας κ. Ευ. Βενιζέλο αλλά είναι γεγονός ότι είδε θετικά την απομάκρυνση του κ. Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομίας. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε στάση αναμονής. Θα δει τις πρώτες κινήσεις του νέου υπουργού και θα πράξει ανάλογα. «Περιμένει δείγματα πολιτικής του κ. Βενιζέλου για να καθορίσει τη στάση της» έλεγαν βουλευτές που τη γνωρίζουν.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ