Αντίκτυπο ως την Κουμουνδούρου είχε η δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα ότι «η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική».
Η τοποθέτησή της προκάλεσε τον άμεσο αρνητικό σχολιασμό από το «Αριστερό Ρεύμα» (τάση του ΣΥΝ), που μέσω της ιστοσελίδας του (www. iskra.gr), την κατηγορεί ότι ενισχύει εξ αντικειμένου την κινδυνολογία «τύπου Μαρίας Δαμανάκη αλλά και Θ. Πάγκαλου», περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, οι οποίοι την χρησιμοποιούν για να υποκύψει ο κόσμος «στη νέα μνημονιακή λεηλασία».
Η ενεργοποίηση των αντανακλαστικών του «Αριστερού Ρεύματος» με επικεφαλής τον κ. Π. Λαφαζάνη δεν είναι τυχαία, μια και συνδέει την έξοδο από το ευρώ με «μια προοδευτική λύση στη χώρα που θα έχει ορίζοντα το σοσιαλισμό».
Μάλιστα, αυτές οι θέσεις του Ρεύματος για την αντιμετώπιση του χρέους και για τη σχέση της «προοδευτικής διεξόδου στη χώρα μας» με το ευρώ και την Ε.Ε. είχαν αποτελέσει κεντρικό πεδίο διαφωνίας του Ρεύματος με την ηγετική ομάδα στην Κουμουνδούρου, στην τελική απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Ετσι, δεν πέρασαν απαρατήρητες οι δηλώσεις της κυρίας Παπαρήγα , τη Δευτέρα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε ότι «καταρχήν εμείς είμαστε γενικά υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ, η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική. Αλλά εθελοντικά να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και αυτή τη στιγμή να τη διώξουν από την ευρωζώνη δεν το βλέπουμε».
Οπως είπε «αυτό μπορεί να γίνει στο μέλλον, όταν η κρίση θα είναι ακόμη πιο βαθιά και αποφασίσουν οι ισχυρότεροι να μικρύνουν την ευρωζώνη και γενικότερα την ΕΕ. Αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι θα γίνει μία ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης. Αν φτάσει η ΕΕ να διώχνει χώρες, σημαίνει ότι βρίσκεται σε σήψη και βαθιά κρίση αξεπέραστη, πολύ πιο πριν απ’ ότι εμείς περιμένουμε τουλάχιστον».
Την ίδια ημέρα, στην ιστοσελίδα του «Αριστερού Ρεύματος» σχολιάστηκαν αρνητικά οι δηλώσεις της. Το κείμενο του Ρεύματος κατέληγε στα εξής: «Αραγε πόση είναι η, αθέλητη φυσικά, απόσταση αυτών των δηλώσεων από αυτές του Θ. Πάγκαλου για «επιστροφή στον χειμώνα του ‘41»; Και το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι: Σύμφωνοι, η δραχμή υπό τις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική. Η παραμονή, όμως, στο ευρώ, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι καταστροφική; Ή είναι λιγότερο καταστροφική κατά το ΚΚΕ; Γιατί η Αριστερά να μπαίνει σε ένα τέτοιο δίλημμα; Και ποιους ωφελεί όταν μπαίνει;».
Στο κείμενο σημειώνεται ότι καμία δύναμη της Αριστεράς, από όσες αμφισβητούν το ευρώ και την Ε.Ε., περιλαμβανομένου και του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ, δεν αναφέρεται στην έξοδο από το ευρώ για να συνεχιστεί ο νεοφιλελευθερισμός και ο καπιταλισμός στη χώρα μας.
Αυτό τονίζεται στο κείμενο σε μια προσπάθεια να διευκρινισθεί η θέση του Ρεύματος που ανέφερε στην πλατφόρμα την οποία παρουσίασε στην ΚΠΕ του ΣΥΝ ότι το ευρώ δεν είναι μια ουδέτερη νομισματική ομπρέλα αλλά «εργαλείο ενίσχυσης του ταξικού πολέμου στην Ε.Ε. και ενδυνάμωσης των ανισοτήτων, της κατεδάφισης και των αποκλίσεων στο εσωτερικό της, πράγμα που καθιστά αδύνατη την προοδευτική αλλαγή κάτω από το πλαίσιο του ευρώ».