Τα δύο ΠαΣοΚ, που υπάρχουν τώρα στην κυβέρνηση, να γίνουν ένα, ζητεί ο βουλευτής Επικρατείας του ΠαΣοΚ κ. Ηλίας Μόσιαλος σε συνομιλία που είχε με «Το Βήμα»: «Το ένα ΠαΣοΚ να κρατήσει την κινηματική του διάσταση και όχι την κρατιστική και το δεύτερο ΠαΣοΚ να επιμένει στον ορθολογισμό και να γίνει πιο κοινωνικό», εξηγεί, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πολλές φωνές ούτε στο κόμμα, ούτε στην κυβέρνηση.
Ο κ. Μόσιαλος, προαναγγέλλει το «τέλος του κρατισμού», στον δημόσιο τομέα, που είχε, όπως σημειώνει, ως αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη διόγκωση του δημόσιου τομέα, εξυπηρετεί το πελατειακό σύστημα και δημιούργησε ένα οικονομικό μοντέλο κρατικοδίαιτης οικονομίας. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η εξάρτηση του ιδιωτικού τομέα από το κράτος και η έλλειψη εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.
Επιμένει ότι ο κρατισμός διαπέρασε όλα τα πολιτικά κόμματα ως κυρίαρχη οικονομία. Η Αριστερά πλειοδοτεί ώστε να αυξηθεί ο δημόσιος τομέας, η δε ΝΔ διόγκωσε σημαντικά το δημόσιο. Το ΠαΣοΚ απέτυχε να θέσει τις σωστές διαχωριστικές γραμμές, που ως σοσιαλιστικό κόμμα θα έπρεπε να προχωρούσε στην αναβάθμιση όσων δημόσιων υπηρεσιών προάγουν την κοινωνική ανάπτυξη και κινητικότητα όπως η Παιδεία και η Υγεία.
Σε ερώτηση εάν προβλέπει ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους ο κ. Μόσιαλος ήταν κατηγορηματικός.: «Πολλά θα εξαρτηθούν από τη δυναμική του μεσοπρόθεσμού προγράμματος, από την αποφασιστική υλοποίησή του, αλλά και από τη χάραξη ενός συνολικού προγράμματος αναδιάρθρωσης της χώρας που θα υπερβαίνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αυτή τη στιγμή ακολουθούμε τα γεγονότα και δεν διαμορφώνουμε συνθήκες απεμπλοκής από τις καταστάσεις που οδηγηθήκαμε σ΄ αυτό το σημείο. Το κρατικίστικο μοντέλο έχει αποτύχει».
Και πρόσθεσε: «Πρέπει να πω ότι η αναδιάρθρωση της χώρας θα κρατήσει τουλάχιστον μία δεκαετία και αυτό συνεπάγεται ότι πολλοί Έλληνες θα πρέπει να αλλάξουν εργασία και να ασχοληθούν με παραγωγικές δραστηριότητες. Προϋπόθεση όμως γι΄ αυτό είναι αντί το κράτος να επιδοτεί αδιακρίτως και χωρίς κριτήρια αποδοτικότητας σημαντικούς τομείς της οικονομίας π.χ. την αγροτική οικονομία, να διαθέτει τους πόρους σε επιχειρήσεις και πολίτες που παράγουν νέα, εξαγώγιμα και καινοτόμα προϊόντα».