Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου της ΝΔ της 7ης Νοεμβρίου κ.Δημήτρης Σιούφας είχε σήμερα διαβουλεύσεις με τους υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος.

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι η πρωτοβουλία, που μετά από ομόφωνη απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, έχει αναλάβει ο Δημήτρης Σιούφας, για την αναζήτηση κοινού τόπου προκειμένου η εκλογή του προέδρου του κόμματος να γίνει από τα μέλη του κόμματος – δηλαδή από τη βάση – εξελίσσεται πολύ θετικά.

Ο Γ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε: «έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι μέσα στην ημέρα θα υπάρξει συμφωνία των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων επί πλήρους κειμένου, και αύριο – βεβαίως, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει αυτή η συμφωνία- θα ενημερωθεί σχετικά ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Κ. Καραμανλής».

Σε ερώτηση γιατί αυτό δεν θα συμβεί σήμερα, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι «αυτός είναι ο χρόνος που έχει αποφασιστεί».

O Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου, κ. Δημήτρης Σιούφας, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών διαβουλεύσεων με τους υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος, έκανε την εξής δήλωση: «Βαδίζουμε καλά. Πιστεύω ότι η συμφωνία για την εκλογή Προέδρου της Ν.Δ. από τη βάση της είναι απολύτως εφικτή. Στη συνέχεια, όπως γνωρίζετε, προβλέπεται σχετική ενημέρωση του Προέδρου του κόμματος, κ. Κώστα Καραμανλή. Θέλω να ευχαριστήσω την κα Ντόρα Μπακογιάννη, που συνάντησα σήμερα πρώτη κατά σειρά, τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη για την εποικοδομητική και ουσιαστική συμβολή τους στην πολύ θετική αυτή προοπτική».

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος από τη Ρηγίλλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δημήτρης Σιούφας, με ομόφωνη απόφαση της οργανωτικής επιτροπής για την εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τη βάση, εξελίσσεται ομαλά. Έχω να πω ότι συμφώνησα με όλα όσα άκουσα στη συζήτηση που είχαμε».

Δημοσιογράφος: Πότε θα έχουμε το νέο Πρόεδρο στη Νέα Δημοκρατία;

Α. K. Σαμαράς: Αυτά δεν μπορώ εγώ να τα πω. Θα τα ανακοινώσει ο κ. Σιούφας μόλις θα είναι τελικά έτοιμα.