Η Δημόσια περιουσία της Ελλάδος δεν είναι μόνο οι ΔΕΚΟ, οι Δημόσιοι Οργανισμοί και οι κρατικές ιδιοκτησίες. Χιλιάδες στρέμματα καμένων δασικών εκτάσεων έχουν καταπατηθεί μεταπολεμικά και πάνω στα καταπατημένα κτίστηκαν οικοδομές, οι οποίες ανήκουν στο κράτος.
Οι αεροφωτογραφίες του 1945, που αναρτήθηκαν πρόσφατα στους Δήμους του Μαραθώνα, της Νέας και της Παλαιάς Πεντέλης, συγκρινόμενες με τις τελευταίες αεροφωτογραφίες, έδειξαν ότι έχουν καταπατηθεί και οικοδομηθεί δάση, σε απίθανα ποσοστά. Για το Δήμο του Μαραθώνα τα καταπατημένα δάση ανέρχονται στο 50%, για την Νέα Πεντέλη στο 92% και για την παλαιά Πεντέλη στο 93% του συνόλου.
Αν επεκταθεί η έρευνα σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα αποκαλυφθεί η τεράστια αξία της Δημόσιας περιουσίας. Επιπλέον ο Ο.Ο.Σ.Α. κάθε χρόνο, τη τελευταία εικοσαετία, στις ετήσιες εκθέσεις του αναφέρεται στο γεγονός, ότι η Ελλάδα χάνει περισσότερα από 25 δις Ευρώ κάθε χρόνο από φοροδιαφυγή και μη απόδοση του ΦΠΑ από τους επαγγελματίες. Το σύνολο των κεφαλαίων που λείπουν από τα κρατικά ταμεία, τη τελευταία 20ετία, δηλαδή από τότε που το χρέος της Ελλάδας γίνεται ανεξέλεγκτο, ξεπερνούν τα 500 δις Ευρώ. Αν σε αυτά προστεθούν και τα κλεμμένα ……
Αυτοί που ιδιοποιήθηκαν τα παραπάνω κεφάλαια, τα επένδυσαν και σε ακίνητα τα οποία διατηρούν μέχρι και σήμερα και τα οποία δεν έχουν καταχωρηθεί στις φορολογικές τους δηλώσεις. Όλα αυτά τα ακίνητα αποτελούν κρατική περιουσία, την οποίαν οφείλει το κράτος να την αξιοποιήσει, το συντομότερο δυνατόν.