Οι επικρίσεις σε διεθνούς φήμης εφημερίδες ήδη πληθαίνουν. Υποψιάζομαι την πρώτη του αντίδραση: όχι να δικαιολογηθεί και να συμμαζευτεί, αλλά μάλλον να καταδιώξει και τους ξένους δημοσιογράφους. Αραγε θα προτιμήσει την ελληνική Δικαιοσύνη, ελπίζοντας ότι θα ξαναβρεί ευήκοους δικαστές;
Δυστυχώς, στη χώρα μας η Δικαιοσύνη επικρίνεται συχνά γενικώς, αορίστως και αδίκως –ενώ επί δεκαετίες τώρα λειτουργεί αξιοπρεπώς παρά τα πενιχρά μέσα που της διαθέτει η εκάστοτε κυβέρνηση.
Απλώς υπάρχουν και εδώ μέτριοι δικαστές, όπως υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου.
Στην προσπάθεια αυτή, μάλιστα, δεν θα μπορέσει να αντιταχθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση αφαιρώντας από την Ελλάδα το δικαίωμα ψήφου.
Για να το αφαιρέσει, απαιτείται ομοφωνία όλων των κρατών-μελών. Η Ευρώπη ναι μεν απειλεί την πολωνική κυβέρνηση, αλλά εκείνη κωφεύει, ελπίζοντας στο βέτο του επίδοξου ημι-δικτάτορα της Ουγγαρίας. Και η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει, προφανώς, ότι σύντομα θα έχει στην τσέπη δύο βέτο, ένα πολωνικό και ένα ουγγρικό.
Το είπε άλλωστε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, χαμογελώντας χαριεντιζόμενος, «υπάρχουν και άλλα μονοπάτια», για να παρακάμψει τη Δικαιοσύνη. Και βεβαίως απαξίωσε να διευκρινίσει ποια «μονοπάτια» θα ακολουθήσει.
Ο κύριος Αντιπρόεδρος και από ακρισία πάσχει, και πατριώτης είναι, και με τη Δικαιοσύνη δεν τα βρίσκει, και με το υπουργείο Αμυνας τα πηγαίνει καλά, και κάπου έχει ακούσει ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ