Οι ιστορίες που θα σας περιγράψω συνέβησαν στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, τότε που το Μέγαρο Μαξίμου και η Ζωή Κωνσταντοπούλου (φωτογραφία) ως Πρόεδρος της Βουλής είχαν αγαστές και συντροφικές σχέσεις. Κάποια στιγμή η κυρία Κωνσταντοπούλου αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μεθόδευση να καρατομήσουν τη μητέρα της Λίνα Αλεξίου από το ΕΣΡ και ότι ο Νίκος Παππάς ετοιμάζεται να φέρει νόμο ο οποίος καταργούσε το ΕΣΡ και του δίνει το δικαίωμα να χορηγεί αυτός αποκλειστικά τηλεοπτικές άδειες. Η Ζωή ζητεί ραντεβού μαζί του και χωρίς πολλές περιστροφές του λέει ότι αυτό που πρόκειται να κάνει αντίκειται στο Σύνταγμα. Τότε (όπως αποκάλυψε σε ραδιοφωνική συνέντευξή της) προειδοποίησε τον κ. Παππά: «Ακολουθείς πρακτικές Μαφίας. Και θα σε αντιμετωπίσουν με τις ίδιες πρακτικές Μαφίας». Ο κ. Παππάς δεν την άκουσε. Από τότε η Ζωή θεωρούσε ότι οι επιθέσεις εναντίον της είχαν αφετηρία και καθοδήγηση από το Μαξίμου.
Η δεύτερη ιστορία πάλι έχει σχέση με τον νόμο Παππά και μου την αφηγήθηκε ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του
Αλ. Τσίπρα, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ο οποίος και αυτός γρήγορα απομακρύνθηκε από κοντά του, καταγγέλλοντας τις πρακτικές του. Επιχείρησε το συγκεκριμένο στέλεχος να προειδοποιήσει τον υπουργό Επικρατείας ότι ο νόμος που πάει να φέρει στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αυθαίρετος, επιπόλαιος, δεν στηρίζεται νομικά και, το σημαντικότερο, είναι αντισυνταγματικός. Ο κ. Παππάς αμέσως του απάντησε:
«Γιατί το λες αυτό; Με διαβεβαιώνει (σ.σ.: και είπε το όνομα εξέχοντος πολιτικού)
ότι ο νόμος, που τον έχει ο ίδιος θωρακίσει, θα περάσει από το ΣτΕ χωρίς πρόβλημα». Αλήθεια, ποιος ήταν αυτός που θωράκισε τον νόμο Παππά; Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τώρα που έχει εκπέσει.
Ο Αρτέμης, ο Μαδούρο και ο Παππάς Κανένας σώφρων πολιτικός, ούτε καν οι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει σήμερα να είναι στη θέση του υπουργού επίδοξου καναλάρχη, Νο 2 του Μαξίμου,
Νίκου Παππά. Δεν είναι μόνο το φιάσκο που υπέστη με τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και την ανεπιτυχή (σχεδόν γελοία) προσπάθειά του να ελέγξει (μαζί με τον προϊστάμενό του) το μιντιακό τοπίο με αντισυνταγματικό νόμο, είναι και οι σχέσεις του με τον κύπριο δικηγόρο, ειδικευμένο στις offshore εταιρείες
Αρτέμη Αρτεμίου. Χωρίς να δώσει ακόμη εξήγηση στην αποκάλυψη (του «Ελεύθερου Τύπου») γιατί ότι ο εν λόγω δικηγόρος μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου ως… επενδυτής, ήρθε μια άλλη ανακάλυψη να περιπλέξει περισσότερο τα πράγματα. Στην πραγματικότητα η κατάσταση έχει αρχίσει να εισέρχεται στη σφαίρα της γελοιότητας με την απάντηση που έδωσε ο Νίκος Παππάς όταν παραδέχθηκε πως ταξίδεψε μαζί με τον κ. Αρτεμίου στη Βενεζουέλα:
«Πήγα στη Βενεζουέλα μαζί με τον Αρτεμίου και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα επίσκεψης του Αλ. Τσίπρα εκεί, αλλά και να προμηθευθεί η Ελλάδα προϊόντα από τα κρατικά σουπερμάρκετ της χώρας» είπε, χωρίς βεβαίως να πείσει κανέναν. Γιατί όμως ταξίδευσε με τον κ. Αρτεμίου, τον «Mr Offshore», όπως τον αποκαλούν; Αληθεύει ότι ο κ. Αρτεμίου διαθέτει εταιρεία και στη Βενεζουέλα; Τι δουλειά είχαν τόσο πολλοί συριζαίοι με τα σουπερμάρκετ του Μαδούρο; Ποιος ήταν ο ρόλος στο ταξίδι αυτό του συνεταίρου του κ. Αρτεμίου
Λάμπρου Πιερή, ο οποίος χρημάτισε και αντιπρόεδρος της Συνεργατικής Τράπεζας Κύπρου; Ελπίζω μόλις περάσει η φουρτούνα με τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Παππάς να βρει κάποιον χρόνο να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα.
Ο Καμμένος και το Air Force One Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ο Πάνος Καμμένος ότι δεν ήταν αυτός που πρότεινε τον Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του επικεφαλής του ΕΣΡ: «Απλώς στήριξα την υποψηφιότητά του για να κάνω άνω κάτω τη ΝΔ» έλεγε. Στην πραγματικότητα όμως, όπως έμαθα, αυτός ήταν που τον πρότεινε στον κ. Τσίπρα, ο οποίος το αποδέχθηκε με την ίδια λογική, ότι δηλαδή θα προκαλούσε πρόβλημα στη ΝΔ. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας προτού το ανακοινώσει ρώτησε έναν πρωτοκλασάτο πολιτικό (τον οποίο συμβουλεύεται συχνά) αν συμφωνεί. Και αυτός δεν έφερε αντίρρηση. Αλλά τούτες τις ημέρες ο κ. Καμμένος έχει αλλού στραμμένη την προσοχή του. Πρώτον, στην επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα. Σκόπευε να απογειώσει καμιά δεκαριά F-16 ως τιμητική συνοδεία στο Air Force Οne μόλις αυτό θα εισερχόταν στον FIR Αθηνών. Καθόλου εύκολη όμως υπόθεση, γιατί έμαθε ότι το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ διαθέτει ηλεκτρονικά αντίμετρα και δεν μπορεί να το πλησιάσει κανένα αεροσκάφος. Το δεύτερο θέμα που τον απασχολεί είναι ο ανασχηματισμός. Επιμένει ότι ακόμη αργεί, ίσως μετά την επίσκεψη Ομπάμα, ενώ σκοπεύει, όπως μαθαίνω, να ανασχηματίσει πολλούς από τους δικούς του: «Δεν θα περιμένουν τόσα χρόνια να γίνουν υπουργοί, όπως περίμενα εγώ στη ΝΔ» έλεγε. Συνεπώς όσοι είναι υπουργοί σήμερα από τους ΑΝΕΛ μάλλον θα πρέπει να ετοιμάζονται για αποχώρηση. Και κάτι ακόμα, το οποίο δεν θέλω να πιστέψω αλλά , όπως μου είπανε, ο υπουργός κάπου εκεί στο κέντρο της Αθήνας, όταν περνούσε, κάποιοι τον αποδοκίμασαν. Είναι δυνατόν να συμβεί τέτοιο πράγμα; Δεν το πιστεύω.
Συμφώνησαν, έμαθα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Πρ. Παυλόπουλος και ο πρόεδρος της ΝΔ
Κυρ. Μητσοτάκης να μην αποκαλύψουν τίποτε από τη συνομιλία διάρκειας 75 λεπτών που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο, παρά μόνον ότι αυτή έγινε σε «καλό κλίμα»
. Τόση ώρα μιλούσαν σε καλό κλίμα;
Καραμανλής στα βήματα ΠαϊσίουΘέλοντας προφανώς να αποστασιοποιηθεί για όσα συμβαίνουν στην Αθήνα με τις τηλεοπτικές άδειες και να δείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα ονόματα που ανακοινώθηκαν για το ΕΣΡ, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μαζί με τη σύζυγό του Νατάσα πήγαν να προσευχηθούν στον Όσιο Παΐσιο. Το ζεύγος Καραμανλή επισκέφθηκε την οικία του Οσίου και έκανε πεζοπορία προς τη Μονή Στoμίου, ακολουθώντας τα βήματά του. Είδε το κελί του Οσιου Παϊσίου, όπου έμεινε επί τετραετία. Με την είσοδο του πρώην πρωθυπουργού στη Μονή άρχισαν οι καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα. Ο κ. Καραμανλής μίλησε με τους μοναχούς, τον κέρασαν χορτόπιτα και έβγαλε μαζί τους αναμνηστικές φωτογραφίες.
Οι εκλεκτοί της κυβέρνησης για το ΕΣΡ
Η πρόταση της κυβέρνησης για τα μέλη του ΕΣΡ είναι (τα αναφέρω έτσι για την ιστορία): Πρόεδρος Βύρων Πολύδωρας, Αντιπρόεδρος Ροδόλφος Μορώνης. Μέλη Πόπη Διαμαντάκου (δημοσιογράφος), Β. Καραποστόλης (καθηγητής), Λίλιαν Μήτρου (καθηγήτρια Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Αιγίου- για ένα διάστημα σύμβουλος του Κώστα Σημίτη), Β. Μουλόπουλος (δημοσιογράφος, Πρόεδρος του ΔΣ της «Αυγής»), Δήμητρα Παπαδοπούλου (πανεπιστημιακός) Αγγελική Σγώρα (υπεύθυνη των ηλεκτρονικών συστημάτων στο Μέγαρο Μαξίμου) και Γιάννης Τζαννετάκος (δημοσιογράφος, πρώην υποψήφιος Περιφερειάρχης). Να σημειώσω ότι η κυβέρνηση αφού πρότεινε ως πρόεδρο του ΕΣΡ τον Βύρωνα Πολύδωρα, ανέφερε προηγουμένως ότι έχουν ληφθεί υπόψη τα όποια κωλύματα υφίστανται, δηλαδή το γεγονός ότι ο κ. Πολύδωρας είναι αρχηγός κόμματος.
Ο Sir Στέλιος, οι δύο κυρίες και ο άνθρωπος του… Σόρος
Δύο κύριες έκλεψαν την παράσταση στην τελετή απονομής του «Βραβείου Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2016» που διοργάνωσε το Stelios Foundation. Η πρώτη κυρία ήταν η Κλέλια Χατζηιωάννου, αδερφή του Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ο οποίος επιβράβευσε για ένατη χρονιά νέους επιχειρηματίες δίδοντας συνολικά χρηματικά έπαθλα ύψους 100.000 ευρώ. Κατά την πανηγυρική ανακοίνωση των 8 νικητών (εκ των 67 που μετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία) η Κλέλια χειροκροτούσε ζωηρώς μετέχοντας στη χαρά των διακριθέντων.
***
Μάλλον πιο άβολα αισθάνθηκε η παριστάμενη στην εκδήλωση απερχόμενη πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, η δεύτερη γνωστή γυναικεία παρουσία που τίμησε τη βράβευση. Σε μια αποστροφή του λόγου του και κοιτώντας την επίμονα ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου ανέφερε πως η κλειστή πόρτα των τραπεζών στις επιχειρήσεις και τα περιορισμένα δάνεια που αυτές χορηγούν αποτελούν ένα από τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας σήμερα. Η κυρία Κατσέλη έγνεψε αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, αλλά μετά το τέλος της εκδήλωσης αποχώρησε ταχύτητα μη επιτρέποντας στους παριστάμενους δημοσιογράφους να ρωτήσουν περισσότερα για την αντίδρασή της. Από τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση του Stelios Foundation ξεχώρισε ο πάντα πολυπράγμων επενδυτής Στέλιος Ζαβός (υπάλληλος του γνωστού και μη εξαιρετέου Τζωρτζ Σόρος).
HeliosPlus