Παρακολουθώντας την πολιτική επικαιρότητα προκύπτει μια διαπίστωση: τι κρίμα να μη ζει ο Δημήτρης Ψαθάς, τι κρίμα να μην υπάρχει Νίκος Τσιφόρος. Τόσο υλικό να πηγαίνει χαμένο. Από τις εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Ελληνες θα προέκυπτε ολόκληρο μυθιστόρημα. Μια διαγραφή, μια μετεγγραφή και περιήγηση στον μαγικό κόσμο των ζώων.
Η Ραχήλ Μακρή διεγράφη για σχόλια που έκανε σε βάρος συναδέλφων της, δηλαδή βουλευτών του κόμματός της. Αναφέρθηκε σε εκείνους με χαρακτηρισμούς όπως «όρκα» και «γυμνοσάλιαγκας» που έγιναν αφορμή για παραπομπή στο πειθαρχικό. Άλλο που δεν ήθελε η σούρδα. Μια ακόμη ευκαιρία για προβολή στα μέσα ενημέρωσης τα οποία κατηγορεί νυχθημερόν για διαπλοκή. Καθώς βεβαίως η επανάσταση γίνεται μέσα από το σύστημα, δεν χάνει ευκαιρία εμφάνισης στο γυαλί. Στο γυαλί εκείνων που σύμφωνα με τις καταγγελίες της κλέβουν ρεύμα ή λαμβάνουν καταχρηστικά δάνεια.
Η Μακρή ανήκει στην κατηγορία των βουλευτών που αναφέρονται σε οσμή σκανδάλου χωρίς να αποδεικνύουν το ίδιο το σκάνδαλο. Βεβαίως την εξυπηρετεί η κοινοβουλευτική πρακτική, η δυνατότητα να υποβάλλει «ερώτηση». Μπορεί λοιπόν να ανοίγει θέματα για το λαθρεμπόριο καυσίμων, για τους εθνικούς εργολάβους, για τις απευθείας αναθέσεις, για τις παράξενες συμφωνίες. Μπορεί να ανοίγει αυτά τα θέματα χωρίς να προσκομίζει αποδεικτικά ή με ελλιπή τεκμηρίωση. Δεν έγινε όμως γνωστή για τον έλεγχο που ασκεί. Εγινε γνωστή για την απαξία με την οποία αντιμετωπίζει όσους την αμφισβητούν. Προσβολές, ακραίες εκφράσεις και στιχομυθίες που εξυπηρετούν την μετατροπή του πολιτικού διαλόγου σε επιθεώρηση.
Δυο στιγμιότυπα τεκμηριώνουν την προσήλωση της Μακρή στον κόσμο του θεάματος. Στην ψήφιση για την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου σηκώθηκε όρθια και κούνησε ένα μαντήλι που έγραφε «όχι». Στις διαμαρτυρίες για το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης, σκαρφάλωσε πάνω στα κάγκελα και ατένιζε τους συγκεντρωμένους. Πριν λίγες μέρες προχώρησε σε μια ακόμη κίνηση εντυπωσιασμού: έστειλε εξώδικο στον Πάνο Καμμένο, για ζητήματα εσωκομματικής λειτουργίας. Εξώδικο, δηλαδή να γελάνε και τα κατσίκια. Πάντως ως αποχαιρετιστήριο μήνυμα τού έγραψε «καλή επιστροφή στο μεγάλο μαντρί», εννοώντας τη Νέα Δημοκρατία. Δεν αποσαφήνισε εάν η ίδια έχει βλέψεις για το άλλο μεγάλο μαντρί.
Η «αντικατάσταση» της Μακρή έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Εντάχθηκε στους Ανεξάρτητους Ελληνες ο βουλευτής Αχαϊας που έκανε ρεζίλι την Ελλάδα με το ομοφοβικό του τουίτ, εναντίον του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου. Για τον Νίκο Νικολόπουλο δεν ξέρουμε τι να πρωτογράψουμε. Μόνο ένας Ψαθάς ή ένας Τσιφόρος θα μπορούσαν να σκιαγραφήσουν ικανοποιητικά μια τέτοια προσωπικότητα.