Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας είχαν στο ΠαΣοΚ. Μία πίτα δεν τους έφτανε και χρειάστηκαν δύο. Και τις δύο τις έκοψε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευ. Βενιζέλος (φωτογραφία). Στην πρώτη, η διαδικασία της κοπής έγινε μάλλον με αντικειμενικά κριτήρια και το φλουρί το κέρδισε η κυρία Αργυρώ Κάρτσωνα, επιστημονική συνεργάτις του ΠαΣοΚ. Το φλουρί της δεύτερης πίτας το κέρδισε (προσοχή στη φράση) η…«ευρύτερη δημοκρατική παράταξη», όπως την ονόμασε ο κ. Βενιζέλος. Παλαιότερες φορές, το φλουρί είτε έπεφτε στον πρόεδρο του κόμματος είτε κατευθείαν στο… ΠαΣοΚ. Να σημειώσω ότι εφέτος όλα κύλησαν ομαλά στην κοπή της πίτας, όχι όπως πέρυσι που ακούστηκαν για… μαχαίρια και μαχαιρώματα.
nnn
Ηταν η τρίτη πίτα που έκοψε (δημοσίως) ο κ. Βενιζέλος από την αρχή του έτους, αφού προηγήθηκε η κοπή της πίτας στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Πάντως η κοπή της πίτας στο ΠαΣοΚ έβγαλε και ειδήσεις, αφού ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν έχει την εντύπωση ότι υπάρχει κακό κλίμα στις σχέσεις Γερμανίας με τη χώρα μας. Και το διαπίστωσε αυτό ως αντίκτυπο της πρόσφατης συνέντευξης που έδωσε σε γερμανική εφημερίδα, επιμένοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση. Και το σημαντικότερο είναι, είπε, ότι την πολιτική την κάνουν οι πολιτικοί και όχι οι τεχνοκράτες, που ορισμένοι έσπευσαν (και δικαίως) να το χαρακτηρίσουν ως ευθεία βολή έναντι της τρόικας. Σε αυτό ακριβώς το σημείο διερωτήθηκε εάν ο κ. Τσίπρας είπε ποτέ κατάμουτρα στην τρόικα οτιδήποτε.
Η Ραχήλ και οι Μωμόγεροι

Σας έχω νέα για την κυρία Ραχήλ Μακρή. Πρώτα απ’ όλα δεν φεύγει από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, αλλά θέλει να φύγει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και βεβαίως, όπως η ίδια λέει, δεν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, θα πείτε, γίνεται να φύγει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και να παραμείνει στο κόμμα; Η ίδια λέει ότι ακολουθεί το παράδειγμα του προέδρου της κ. Π. Καμμένου, που όταν διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ παρέμεινε (κατά δήλωσή του) στη ΝΔ. Δεύτερον, το Φώτα βρισκόταν στο Φανάρι, καλεσμένη από τον Σύλλογο Ποντίων Μωμόγερων (που είναι και μέλος). Τρίτον, στο Φανάρι έκανε και αντίσταση, επειδή όταν ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τίμησε έναν επιχειρηματία ως ευεργέτη, αυτή βγήκε έξω από την εκκλησία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βράβευση εκπροσώπου του κεφαλαίου. Και τέταρτον, θεωρεί ότι το 2014 θα είναι τυχερή χρονιά για την Πτολεμαΐδα, αφού το πρώτο παιδί του 2014 γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα και ένας συντοπίτης της έπιασε τον σταυρό στον Κεράτιο Κόλπο.
Θέλει… υπουργεία ο Καμμένος

Οπως αποκάλυψε ο κ. Θ. Πάγκαλος, ο κ. Π. Καμμένος ήθελε να γίνει μέλος του ΠαΣοΚ αλλά τον έκοψε. Εκείνο που πιθανόν να μη γνωρίζετε είναι ότι προσφάτως ο κ. Καμμένος μοίρασε (για τον εαυτό του) υπουργεία θεωρώντας ως αρχηγός κόμματος πλέον σίγουρη τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι όταν είχε επισκεφθεί το λεγόμενο Πατριωτικό Μέτωπο (που το αποτελούν πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ, όπως οι Αστέριος Ροντούλης, Ουρανία Παπανδρέου και Αλέκος Χρυσανθακόπουλος) τους είπε ότι μόλις γίνει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τα υπουργεία Αμυνας, Παιδείας (για να τα έχει καλά με την Εκκλησία) και το υφυπουργείο Εξωτερικών για να οργανώσει το θέμα της ΑΟΖ.


Επιθέσεις στη φυλακή

Ενας πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ (δικηγόρος) και ένας πρώην βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ (επίσης δικηγόρος) δέχθηκαν επίθεση εντός των φυλακών Κορυδαλλού από προφυλακισμένους που κατηγορούνται ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Οι επιθέσεις έγιναν όταν οι δύο πολιτικοί πήγαν να επισκεφθούν πελάτες τους στη φυλακή. Σε μία μάλιστα περίπτωση ο πρώην βουλευτής (πρόκειται για τον κ. Αθ. Πλεύρη) εκτός από τη φραστική επίθεση δέχθηκε και προπηλακισμό, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, με αποτέλεσμα οι φύλακες να τον προτρέψουν να τον μεταφέρουν σε άλλον χώρο για να συναντήσει τον πελάτη του. Και κάτι ακόμα. Μαθαίνω ότι την ημέρα των Θεοφανίων υπήρξε στις φυλακές Κορυδαλλού σύρραξη ανάμεσα σε κατηγορούμενους μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων για μία ανάρτηση στο Διαδίκτυο για την οποία οι μισοί δεν συμφωνούσαν με το περιεχόμενό της.
Οι γιορτές του κ. Παππά

Και μια και ο λόγος για τις φυλακές Κορυδαλλού, θα σας περιγράψω τι γίνεται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στις γυναικείες φυλακές, όπου κρατούνται η ηγεσία της Χρυσής Αυγής και ο κατηγορούμενος για μίζες κ. Αντ. Κάντας. Πρώτα απ’ όλα θέλω να σας πω ότι η συνύπαρξή τους στην ίδια πτέρυγα είναι ομαλή και δεν σημειώθηκε καμία φραστική επίθεση ή κάποιο επεισόδιο. Δεύτερον, ότι ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος πέρασε μόνος του στο κελί του τα Χριστούγεννα. Ο συγκρατούμενός του κ. Χρ. Παππάς δεν θέλησε με κανέναν τρόπο να περάσει τα Χριστούγεννα στο κελί του, δήλωσε ασθένεια και τη νύχτα των Χριστουγέννων τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.
nnn
Είπα Χρυσή Αυγή και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης φέρνει στην Αθήνα τον αρχηγό της βρετανικής Ακροδεξιάς κ. Γκρίφιν για να παρουσιάσει, όπως λέει, την προσφυγή του ακροδεξιού αυτού μορφώματος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στόχος είναι να καταγγείλει ως παράνομη τη διαδικασία προφυλάκισης των τριών της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Μαθαίνω ότι ο εν λόγω βρετανός ακροδεξιός είναι αρνητής του Ολοκαυτώματος και προσφάτως μάλιστα κήρυξε και… πτώχευση.

Κλέφτες στο εξοχικό της Πιπιλή

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίµενε την κυρία Φωτεινή Πιπιλή όταν τις γιορτές επισκέφθηκε το εξοχικό της σε αποµακρυσµένη περιοχή της Ηλείας. Κλέφτες µπήκαν στο σπίτι (η ίδια λέει ότι αυτό έχει ξαναγίνει) αλλά δεν της πήραν τίποτα το σηµαντικό, αφού δεν είχε. Απλώς οι άγνωστοι διαρρήκτες της αφαίρεσαν µία τηλεόραση plasma. Το ωραιότερο όµως είναι αυτό που τη συµβούλευσαν από την αστυνοµία: «Πάρε κανέναν σκύλο». Έλα όµως που η κυρία Πιπιλή είναι φανατική ζωόφιλη και αγαπά τις… γάτες!

Οι μπουγάτσες και το ΣΔΟΕ

Θαύμα- θαύμα ανέκραξαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ κάνοντας έναν έλεγχο ρουτίνας σ΄ένα μπουγατσάδικο στη Θεσσαλονίκη. Μία τρύπα όλη κι όλη ήταν το κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ανακάλυψαν ότι ο ιδιοκτήτης του πούλησε 3.000 μπουγάτσες σε μία ώρα. Είπαν βεβαίως ότι κανονικά θα έπρεπε να εισηγηθούν για μία… θέση στο ρεκόρ Γκίνες, αλλά εν συνεχεία ανακάλυψαν ότι ο ιδιοκτήτης από κάπου είχε πληροφορηθεί την έλευση των ελεγκτών και φρόντισε λίγη ώρα προτού έρθουν στο μαγαζί του να εμφανίζει στην ταμειακή μηχανή του, την πώληση 3.000 μπουγατσών. Με… αποδείξεις!

Ο δήμαρχος Πειραιά και το σύμφωνο συμβίωσης

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν οι δηλώσεις (σε ραδιόφωνο) του δημάρχου Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκου για τους ομοφυλόφιλους με αφορμή τη σχετική διαμαρτυρία στον αγιασμό των υδάτων με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς. Τι είπε ο δήμαρχος;: «Αναγνωρίζω το δικαίωμα κάποιου να είναι ομοφυλόφιλος, αλλά δεν το θέλω στο περιβάλλον μου και δεν τον εμπιστεύομαι στο δημόσιο βίο».

HeliosPlus