«Αν θέλει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει καλύτερα το ΕΣΠΑ τότε ας δώσει χρήματα για να κτιστεί μια φυλακή που θα μπορεί να χωρέσει 10.000 πολιτικούς». Την πρόταση αυτή την κάνει ένας εισαγγελέας, ο εισαγγελέας ελέγχου δημοσίων συμβάσεων κ. Βασίλης Φλωρίδης, ο άνθρωπος ο οποίος ήλεγξε έως τώρα πολλές συμβάσεις και μαύρισαν τα μάτια του. Ετσι, είπε χαριτολογώντας ότι «αν αξίζει ένα έργο της Πολιτείας είναι να δημιουργηθεί μια νέα φυλακή σε χώρο που η Πολιτεία θα επιλέξει για να κλείσει μέσα 10.000 πολιτικούς. Θα αποτελέσει μία καλή αρχή» είπε με το γνωστό χιούμορ που τον διακρίνει. Εδώ να σημειώσω ότι ο κ. Φλωρίδης παραιτήθηκε από τη θέση που είχε και επέστρεψε στη θέση του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.
nnn
Πάντως, την άποψη του κ. Φλωρίδη τη μετέφερα σε ένα κυβερνητικό στέλεχος, που χωρίς να χαμογελάσει είπε: «Αν έχει αυτή την άποψη για τους πολιτικούς τότε δεν θα πρέπει να τους αφήσει να θέσουν αυτοί τις προδιαγραφές των φυλακών».


Ο Ιβάν Σαββίδης στο Μαξίμου

Τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης (ξεχωριστά τον καθένα) θέλησε να δει ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης για τον οποίο να σημειώσω ότι προσφάτως απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια. Ετσι λοιπόν, έκλεισε ραντεβού με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου για να του εκφράσει την επιθυμία του να προσφέρει ζεστό χρήμα για τα χρέη του ΠΑΟΚ. Πώς γίνεται αυτό; Ο κ. Σαββίδης πρότεινε στον Πρωθυπουργό να πληρώσει 10 εκατομμύρια ευρώ, αμέσως και μετρητά, υπό τον όρο να διαγραφούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις παλαιότερων ετών. Το καθεστώς αυτό ίσχυε έως το 2011 αλλά πλέον έχει αλλάξει.
nnn
Στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σαββίδης πήγε μόνος, χωρίς μεταφραστή, αφού εκεί γνώριζε ότι βρισκόταν ο ρωσομαθής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου. Στον κ. Ευ. Βενιζέλο όμως, όπου πήγε αμέσως μετά, πήρε μαζί του και την ανιψιά του Σόνια, η οποία εκτελούσε χρέη μεταφραστή αφού ο κ. Σαββίδης μπορεί να καταλαβαίνει ελληνικά αλλά μιλάει μόνο ποντιακά. Τον κ. Βενιζέλο ζήτησε να τον δει προκειμένου να παραπονεθεί για τους απρεπείς χαρακτηρισμούς που έκανε για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, και κατ’ επέκταση για τους έλληνες φιλάθλους, ο κυβερνήτης του Χάρκοβο στο twitter μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τη Σάλκε.
nnn
Αφού διατύπωσε τα αιτήματά του στον Πρωθυπουργό και εξέφρασε τα παράπονά του στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο άνθρωπος αποφάσισε να ξεσκάσει λιγάκι και επέλεξε το αγαπημένο στέκι του κ. Βενιζέλου για να δειπνήσει. Στο τραπέζι εκτός από τον κ. Σίμο Κεδίκογλου και την ωραιοτάτη σύντροφό του, βρέθηκε η μεταφράστρια ανιψιά του και η κυρία Εύα Καϊλή, γνωστή ΠΑΟΚτζού. Η συζήτηση γινόταν στα ρωσικά, πλην της κυρίας Καϊλή που μιλούσε ελληνικά και διεκόπη από τον κ. Γιώργο Μουρούτη (γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού) που δειπνούσε σε διπλανό τραπέζι με τους συνεργάτες του. Ο κ. Σαββίδης είχε κάποιες αντιρρήσεις για ένα «πέτσινο» πέναλτι που δόθηκε εις βάρος του ΠΑΟΚ και προσπάθησε να το λύσει με τον κ. Μουρούτη, ο οποίος όμως δεν είχε άποψη διότι δεν είχε δει το ματς. Στην ποδοσφαιρική αντιπαράθεση λειτούργησε κατευναστικά ο Σίμος Κεδίκογλου ως ΑΕΚτζής. Και ξαφνικά εισβάλλει στην κουβέντα ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος κι αυτός δειπνούσε σε πλαϊνό τραπέζι με Πασόκους φίλους του και έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του σλοβάκου γκολτζή Στοχ.


Αρχηγοί και Ινδιάνοι

Πώς είδαν στην κυβέρνηση τις ομιλίες των κκ. Ευάγγελου Βενιζέλου, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου που έγιναν στο συμπόσιο για τα 39 χρόνια της ίδρυσης του ΠαΣοΚ; Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι που ρωτήθηκαν είπαν ότι δεν τις παρακολούθησαν. Ενας όμως εξ αυτών, πρωτοκλασάτο στέλεχος που θέλησε για ευνόητους λόγους να κρατήσει την ανωνυμία του (για να μην πάθει ό,τι έπαθε ο κ. Μ. Βορίδης), είπε με νόημα: «Too many chiefs, not many Indians» και δεν θέλησε να προχωρήσει παρακάτω.


Προσλήψεις ειδικής κατηγορίας

Μέσα στην κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων και τις διαμαρτυρίες για διαθεσιμότητα, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησαν στις πρώτες προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ. Πρόκειται για προσλήψεις ειδικής κατηγορίας και αφορούν 72 μέλη οικογενειών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος ή λόγω στρατιωτικών ενεργειών υπέστησαν βλάβες οι οικογένειές τους. Χαρακτηριστική περίπτωση το μοιραίο Φάντομ που έπεσε στις 18 Μαΐου του 2000 σε ένα σπίτι στην Αντίκυρα σκοτώνοντας δύο κοριτσάκια που διάβαζαν εκείνη την ώρα στο δωμάτιό τους και τους δύο πιλότους χειριστές του.
Ποιος πληρώνει τη ΔΕΗ

Η απορία που έχει το στενό κυβερνητικό επιτελείο, αλλά και το υπουργείο Οικονομικών, τώρα που έχουν αρχίσει να μεταδίδονται και τα πρώτα δελτία ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης, είναι ποιος πληρώνει τον λογαριασμό της ΔΕΗ στην ΕΡΤ. Τρεις μήνες έχουν περάσει από τότε που έκλεισε η ΕΡΤ και κανείς δεν ξέρει ακόμη πώς και γιατί υπάρχει ρεύμα με το οποίο οι απολυμένοι του πρώην κρατικού τηλεοπτικού φορέα κάνουν εκπομπές, ζωντανές συνδέσεις κ.λπ. Επίσης, δεν είναι λίγοι οι κυβερνητικοί παράγοντες που αρχίζουν τώρα να γκρινιάζουν ρωτώντας «μέχρι πότε θα υπάρχει αυτός ο μεταβατικός φορέας αφού όσο υπάρχει αυτός οι πολίτες δεν πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά χρήματα».

HeliosPlus