Την άλλη φορά του παραπονέθηκε η μητέρα του κ. Ι. Στουρνάρα λέγοντάς του «θα μου κόψεις και εμένα το ΕΚΑΣ παιδί μου;». Αυτή τη φορά δεν ήταν η μητέρα του υπουργού Οικονομικών, αλλά η κόρη του, που ζει με τον άντρα της στο εξωτερικό, που του ζήτησε χρήματα για να αγοράσει σπίτι. Και ξέρετε ποια ήταν η απάντηση που έδωσε στην κόρη του ο «τσάρος της οικονομίας»; Το αποκάλυψε ο ίδιος ευθαρσώς σε τηλεοπτική του συνέντευξη: Σε περιόδους κρίσης δεν είναι διατεθειμένος να βγάλει χρήματα στο εξωτερικό και προέτρεψε την κόρη του να παραμείνει στο νοίκι έως ότου τελειώσει κρίση! Δεν γνωρίζω εάν η θυγατέρα τον ρώτησε πότε θα τελειώσει η κρίση και κυρίως εάν ρώτησε κάτι τέτοιο τι απάντηση πήρε.
***
Η κόρη του κ. Στουρνάρα, Νεφέλη, μένει στην Αυστρία και είναι παντρεμένη με Έλληνα φοιτητή και ζήτησε οικονομική βοήθεια από τον πατέρα της να αγοράσει σπίτι εκεί, να ζήσει μόνιμα με τον άντρα της. Και μια λεπτομέρεια: Η νεαρή Νεφέλη είναι βαφτισιμιά του πρώην «τσάρου» της Οικονομίας κ. Ι. Παπαντωνίου
Ο κ. Β. Πολύδωρας περνά αυτές τις ημέρες ένα δράμα. Δεν τον ρωτά κανείς την άποψή του και δεν γνωρίζει μάλιστα και σε ποιον να την πει: «Περνώ ένα σύγχρονο μεταμοντέρνο ασκητισμό», ομολογεί, μακριά από τα τηλεοπτικά παράθυρα και τις τηλεοπτικές εκπομπές. Όμως ακούει, όπως λέει, κάποια πράγματα και αμέσως… απασφαλίζει. Όπως για παράδειγμα ότι θα πηγαίνουν φυλακή οι φοροφυγάδες: «Δεν μπορώ να ακούω τέτοια, βαρέθηκα, άλλωστε δεν έχω χρήματα πια να ταΐζω φυλακισμένους φοροφυγάδες», λέει.
***
Φαίνεται όμως ότι ο πρώην υπουργός και πρώην (για 48 ώρες) Πρόεδρος της Βουλής έχει απασφαλίσει και με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα. Χωρίς να τον κατονομάζει λέει: «Έλεος πια μ΄ αυτούς τους λογιστές. Έχουν υποκαταστήσει τον πολιτικό λόγο με την άθλια μονοδιάστατη πολιτική». Και συνεχίζει: «Δεν υπάρχουν άνθρωποι, ή μήπως υπάρχουν για τους λογιστές άνθρωποι συμπληρώματα στα τετραγωνάκια του… Μάτριξ;».
***
«Αδικαιολόγητα πλούσιος δεν έγινα, δικαιολογημένα όμως έγινα φτωχός», δηλώνει ο 74χρονος κ. Στ. Μάνος μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός του στη λίστα που ελέγχει το ΣΔΟΕ για «αιφνίδιο πλουτισμό». Δηλαδή, θα πείτε ο κ. Μάνος που θεωρείται από πολλούς ότι ήταν «πλούσιος από κούνια» τώρα έχει φτωχύνει, άσχετα εάν το όνομά του φιγουράρει στη λίστα μαζί με πολιτικούς, κατασκευαστές, ξενοδόχους, εφοπλιστές, επιχειρηματίες κτλ; Ο ίδιος παραδέχεται ότι τώρα δεν έχει μεγάλα εισοδήματα, πλην μίας περιουσίας (δεν την προσδιορίζει) «την οποία καταναλώνω συνεχώς». Πάντως επιμένει ότι έχει τελειώσει με την πολιτική, δεν θέλει να είναι πλέον υποψήφιος με κανέναν κομματικό σχηματισμό, αλλά εάν προκηρυχθούν εκλογές και το κόμμα που ίδρυσε υπάρχει, τότε θα ψηφίσει δαγκωτό «Δράση».
***
«Το ΣΔΟΕ αντί να κάνει ελέγχους και διασταυρώσεις ελέγχων, κάνει κουτσομπολιό», έλεγε σε φίλους του ο κ. Νίκος Παπανδρέου με αφορμή την ανάμειξη της μητέρας του στη Λίστα Λαγκάρντ και κυρίως στη δικογραφία που έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή. Αποκάλυψε μάλιστα ότι (κατά πάσα πιθανότητα) σήμερα η μητέρα του θα αποστείλει έγγραφο προς τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλο με το οποίο θα του ζητεί να διερευνήσει εγγράφως εάν πράγματι το όνομά της ελέγχεται.
***
Ως «ανυπόστατη» και «αποκύημα φαντασίας» χαρακτηρίζει τη δήλωσή του στη στήλη αυτή ότι «αρχίζουν τώρα να μοιράζουν υπουργεία στον ΣΥΡΙΖΑ», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του κ. Π. Λαφαζάνης. Και όμως συνεργάτης μου βεβαιώνει ότι ο κ. Λαφαζάνης το είπε αυτό και σας το μετέφερα επί λέξει. Η ιστορία είναι γνωστή. Οι δηλώσεις των πολιτικών όταν προκαλούν ζητήματα, συνήθως… διαστρεβλώνονται. Αυτός ακριβώς άλλωστε είναι και ο λόγος που οι διαψεύσεις έχουν αποκτήσει πλέον μικρή σημασία.
***
Μ΄ ένα βίντεο η ΚΝΕ κλιμακώνει την αποστροφή της προς τη Χρυσή Αυγή. Με ένα χιουμοριστικό βίντεο καλεί τους νέους και τις νέες να απομονώσουν τον φασισμό κυρίως από τα σχολεία τους αλλά και από τους χώρους δουλειάς τους. Είναι πραγματικά ένα ευρηματικό βίντεο, στο οποίο υπάρχουν ορισμένοι συνειρμοί. Για παράδειγμα ο (πολύς) κ. Ηλ. Κασιδιάρης παρομοιάζεται με τον γνωστό «Ζήκο» Κώστα Χατζηχρήστο, ενώ ο αποκαλούμενος θεωρητικός του εθνικιστικού συνδέσμου ανεμίζει τη χουντική σημαία με μουσική υπόκρουση από την ταινία «Λούφα και Παραλλαγή»
***
Όταν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξ. Χαρακόπουλος βρέθηκε στα Τρίκαλα για μία εκδήλωση των κτηνοτρόφων, δεν άκουσε μόνον επικριτικά σχόλια για το υπουργείο του επειδή αντικαταστάθηκε ο πιο επιτυχημένος διοικητής του ΕΛΓΑ κ. Θ. Σαρρής αλλά και επικριτικά σχόλια για τους περισσότερους υπουργούς που πέρασαν από αυτό το νευραλγικό υπουργείο: Επιτέλους έχουμε έναν γκάγκαρο Θεσσαλό υπουργό που γνωρίζει από κτηνοτροφία και όχι σαν τους άλλους κολονακιώτες που είχαμε που δεν γνώριζαν εάν η γουρούνα γεννάει γουρουνάκια ή αβγά.

***
Ο νέος γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ κ. Δ. Καρύδης, δίνει τα πρώτα δείγματα της μελλοντικής δουλειάς του: «Θα φροντίσουμε να υπάρξει επανασυσπείρωση στο Κίνημα και ανάληψη πρωτοβουλιών που ενδιαφέρουν τον κόσμο», είπε. Από μένα, όπως είπε και ο κ. Όλιν Ρεν μόλις η χώρα εισερχόταν στη δίνη του μνημονίου… «kalo kouragio».