Τη δική του εκδοχή για τον λόγο που δεν παρέστη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., έδωσε ο κ. Β. Πολύδωρας μιλώντας σε συνεργάτες του: «Εγώ, είμαι καλός χριστιανός και εκεί που δεν με θέλουν, φεύγω», έλεγε κάνοντας για άλλη μία φορά σχολιασμό με τη βοήθεια γρίφων και των γραφών. Πρόλαβε ωστόσο να διευκρινίσει ότι δεν είχε καμία σχέση το γεγονός ότι ήταν Κυριακή όταν συνήλθε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και ότι αυτός ως καλός χριστιανός την θεωρεί αργία.
***
Αν και ο συνεργάτης μου που τον άκουσε, επιχείρησε εν συνεχεία να ερμηνεύσει τα λεγόμενα του πρώην Προέδρου της Βουλής, δεν μπόρεσε και έτσι αναγκάσθηκε να ανοίξει την Καινή Διαθήκη. Βρήκε στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο τη φράση «Κι όταν σας καταδιώκουν σε μία πόλη, να φεύγετε σε άλλη». Αλλά ποιος καταδιώκει τον Βύρωνα; Και τι σχέση έχει το Ευαγγέλιο με τη ψήφιση των μέτρων; Καμία. Απλώς ο Βύρων φαίνεται, όπως μου έλεγαν οι συνεργάτες του, ότι έχει «απασφαλίσει» με τον κ. Ι. Στουρνάρα λέγοντας ότι σκέφτεται να του στείλει να διαβάσει τα Οικονομικά του Ξενοφώντα Ζολώτα. Έτσι για να φρεσκάρει τα οικονομικά του.
***
Ο κ. Πολύδωρας, αποφεύγει ωστόσο να μιλήσει, όμως λίγα μόλις 24ωρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, «κύκλοι» (;) του διέρρεαν ότι η απουσία του από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έγινε για προσωπικούς λόγους και ουδεμία σχέση έχει με πιθανή καταψήφιση των μέτρων. Η πορεία και το ήθος του δεν αφήνει περιθώρια για τέτοια «μικροκομματικά», όπως τα χαρακτήριζαν, παιγνίδια.
***
«Δεν ψηφίζουμε με το ζόρι τα μέτρα, τα ψηφίζουμε γιατί είναι σωστά», λέει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης εισηγητής του πιο καυτού νομοσχεδίου που ψηφίζεται την Τετάρτη στη Βουλή. Από χθες κάθεται να διαβάσει όλες αυτές τις εκατοντάδες σελίδες για να μπορεί να στηρίξει με πάθος τα μέτρα, επιμένοντας ότι αυτά περιλαμβάνουν δύο διαφορετικά πράγματα: τα δημοσιονομικά, τα οποία έπρεπε να είχαμε πάρει γιατί δεν μας δάνειζε κανείς και τις μεταρρυθμίσεις που είναι εντελώς αυτονόητα θέματα.
***
«Με τη θηλιά στο λαιμό υπέγραψε το Μνημόνιο ΙΙΙ ο κ. Ρουπακιώτης», έλεγε ο κ. Π. Λαφαζάνης μόλις έγινε γνωστό ότι τελικά πείσθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης να βάλει την υπογραφή του. Αλλά, όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν βλέπω τον Ρουμπακιώτη να κάθεται για πολύ καιρό στην καρέκλα του υπουργού Δικαιοσύνης, έχει άλλες αντιλήψεις, άλλες ιδέες, δεν καλύπτεται μ΄ αυτό το νομοσχέδιο». Ο κ. Λαφαζάνης είναι πεπεισμένος ότι δύσκολα τα μέτρα θα περάσουν και προβλέπει «να γίνεται χαμός από εξοργισμένους έξω από τη Βουλή», κατά την ημέρα της ψηφοφορίας.
***
Η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη δεν πρόκειται να είναι την Τετάρτη στην Αθήνα, ημέρα της ψηφοφορίας για το Μνημόνιο ΙΙΙ, θα ψηφίσει όμως «ναι σε όλα» με επιστολική ψήφο. Βρίσκεται στο Λονδίνο και με τη στήριξη της δημοσιογράφου – συγγραφέως Βικτόριας Χίσλοπ ( «Το Νησί») παρουσίασε την τουριστική Ελλάδα με το σλόγκαν «Greece, all time classic». Και είχε επιτυχία, όπως μου είπαν, και η κυρία Χίσλοπ μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για την χώρα μας.
***
Στο Λονδίνο είχαμε κάποιες οφειλές σε λονδρέζους ταξιτζήδες. Το θυμάστε που χρωστούσαμε στους ταξιτζήδες αρκετά λεφτά, όταν (επί κυβερνήσεως της ΝΔ) τους ζητήσαμε να διαφημίζουν το… «Live your myth in Greece»; Συνεργάτης μου ρώτησε την κυρία Κεφαλογιάννη, εάν έχουμε εξοφλήσει τους Βρετανούς ταξιτζήδες και η απάντησή της ήταν απρόσμενη: «Πάντως εμένα δεν μου είπαν τίποτα. Αλλά θα κοιτάξω να δω τι απέγινε η οφειλή».
***
Ο κ. Γ. Παπανδρέου θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βρίσκεται στη Βουλή την Τετάρτη για να ψηφίσει τα μέτρα. Αλλά ακόμα κανείς δεν γνωρίζει εάν θα είναι στην Ελλάδα την Κυριακή για να ψηφίσει και τον προϋπολογισμό. Ο πρώην Πρωθυπουργός, φανατικός οπαδός του Ομπάμα, έχει υποχρεώσεις στο Χάρβαρντ, όπου διδάσκει και θέλει να είναι συνεπής στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα. Έχει όμως και άλλες ασχολίες, αφού συνεχίζει την συγγραφή του βιβλίου του, το οποίο θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία την άνοιξη.
***
Το ζεύγος Γιώργου και Άντας Παπανδρέου διάγει τις καλύτερες στιγμές του, διέρρεαν στενοί συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού, εμφανώς ενοχλημένοι για τις «κακόβουλες», όπως τις χαρακτήριζαν φήμες για σύννεφα στις σχέσεις τους. Ίσα- ίσα που τώρα που ο κ. Παπανδρέου δεν είναι πια Πρωθυπουργός, βρίσκουν και οι δύο τον χρόνο να περνούν περισσότερη ώρα μαζί και να ασχολούνται με θέματα κοινού ενδιαφέροντος, έλεγαν οι στενοί συνεργάτες του. Τα στελέχη του ΠαΣοΚ όμως στην Αχαΐα, δεν τους ενδιαφέρουν οι προσωπικές σχέσεις του ζεύγους Παπανδρέου, αλλά το γεγονός ότι ο πρώην Πρωθυπουργός απουσιάζει συχνά από την Ελλάδα και εκείνο που λένε είναι ότι με τις απουσίες αυτές, «το ΠαΣοΚ είναι σαν να έχει έναν βουλευτή λιγότερο». Και δεν έχει και πολλούς…