Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Αλ. Τσίπρα, εξαπέλυσε ο κ. Μίκης Θεοδωράκης, με γραπτή εισήγησή του προς την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, που ο ίδιος ίδρυσε. Στην εισήγηση με ημερομηνία την 1η Σεπτεμβρίου 2012, ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, παραθέτει και τους λόγους που αρνήθηκε στον κ. Τσίπρα να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της 17η Ιουνίου.

***
Ο κ. Θεοδωράκης, αναφέρει συγκεκριμένα ότι η αιφνίδια άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε αυταπάτες ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ακόμα και κυβέρνηση Αριστεράς που θα καταργήσει το Μνημόνιο την πρώτη ημέρα της νέας Βουλής και συμπληρώνει: «Εξ ου και οι μεγάλες πιέσεις που δεχθήκαμε ως Σπίθα να πάρουμε μέρος στις εκλογές και να μοιραστούμε τα λάφυρα μεγάλης νίκης… Η προβολή του στόχου για την κυβέρνηση της Αριστεράς χωρίς τη στήριξη ενός οργανωμένου μεγάλου και συνειδητού μαζικού κινήματος και δίχως την εξασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών πόρων, αποτελεί καθαρά πολιτικό τυχοδιωκτισμό», λέει ο κ. Θεοδωράκης.

***
Στην τελευταία παράγραφο της εισήγησης του κ. Θεοδωράκη έρχεται και η έκπληξη, αφού ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, παρά την ηλικία του, προσφέρεται να ηγηθεί νέας πολιτικής κίνησης. Σας τη μεταφέρω αυτούσια: «Από την πλευρά μου έχω την αίσθηση ότι είναι η τελευταία μεγάλη προσπάθεια στον στίβο της αγωνιστικής πολιτικής δράσης. Εάν αποκτήσω την αναγκαία στήριξη που δεν βρήκα ως τώρα, πιστεύω ότι θα μπορέσω να διαδραματίσω τον ρόλο μου, όχι μόνο ως «ιδρυτής» αλλά και ως ηγέτης αυτού του μεγάλου Κινήματος Αντίστασης, Νίκης και Αναγέννησης…»

***
Τόσο η κυρία Λιάνα Κανέλη, όσο και η κυρία Ρένα Δούρου, φρόντισαν και πήραν τις αναγκαίες αποστάσεις από τον κ. Ηλ. Κασιδιάρη, κατά την χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, στην οποία και οι τρεις είναι μέλη. Απέφευγαν ακόμα και να κοιταχτούν μεταξύ τους…

***
Ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης ήταν ο μοναδικός βουλευτής ο οποίος προσήλθε στη συνεδρίαση με γαλάζιο κοντομάνικο μπλουζάκι, ώστε να φαίνονταν από τα μπράτσα του τα τατουάζ που έχει, το ένα με το μαίανδρο και το άλλο (και εδώ είναι η αποκάλυψη) με μια… νεκροκεφαλή που από κάτω έγραφε… Viva la muerte! Φαινόταν ότι δεν τον πολυαπασχολούσε η συζήτηση, αφού την περισσότερη ώρα ξεφύλλιζε μία εφημερίδα ή έστελνε μηνύματα με το κινητό του. Δεν πήρε ούτε μία στιγμή τον λόγο. Δίπλα του καθόταν (με κοστούμι) ο επικεφαλής του Επικρατείας της Χρυσής Αυγής κ. Χρ. Παπάς.

***
Η κυρία Λιάνα Κανέλη, έκανε λόγο για τα «μολυβένια στρατιωτάκια της ΓΑΔΑ», τα οποία όπως είπε κάθονται στη ΓΑΔΑ περιμένοντας μόνον την μετάθεσή τους, ζήτησε να γίνονται κρίσεις αξιωματικών και επί υπηρεσιακών κυβερνήσεων και το κυριότερο η θητεία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερβαίνει της κοινοβουλευτικής θητείας μίας κυβέρνησης. Δεν υπήρξαν αντιδράσεις, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε από την Χρυσή Αυγή στην πρόταση της κυρίας Κανέλλη.

***
Στο μεταξύ κατατίθεται σήμερα η πρώτη μήνυση εναντίον βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Την καταθέτει ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων (ανήκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) κ. Π. Κωνσταντίνου εναντίον του Χρυσαυγίτη βουλευτή κ. Δ. Κουκούτση. Η μήνυση κατατίθεται επειδή, όπως αναφέρει, είχε δεχτεί στη Βουλή «φασιστική επίθεση», όπως την χαρακτηρίζει από τον συγκεκριμένο βουλευτή, ενώ βρισκόταν μαζί με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Βασ. Κατριβάνου και με τον Πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας.

***
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα προσκάλεσε τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου να παραστεί στο κρίσιμο συνέδριο των Δημοκρατικών. Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος αναχωρεί για το σκοπό αυτό το συντομότερο δυνατόν θα έχει συνάντηση και με τον Αμερικανό Πρόεδρο, κάτι που χαροποίησε τους Πασόκους πιστούς στον Πρόεδρο, που έλεγαν ότι ο κ. Παπανδρέου είναι ο μόνος αυτή την ώρα έλληνας πολιτικός που συνεχίζει να συνομιλεί με τον Πρόεδρο Ομπάμα.

***
«Δες τι γράφει πάλι ο Economist για τον μπαμπά σου», είπε σε κάποια στιγμή η κυρία Άντα Παπανδρέου, στην κόρη της Μαργαρίτα επιδεικνύοντάς της το περιοδικό. Ήταν περίπου 2 μ.μ. το περασμένο Σάββατο, στην καφετέρια «Ζίλιον», στη Νέα Ερυθραία, όπου, όταν έκλεισε ο φούρνος «Κάιζερ» (στην ίδια περιοχή), η οικογένεια Παπανδρέου δίνει εκεί τα ραντεβού της. Η Μαργαρίτα (μάλλον δεν της άρεσε το δημοσίευμα) έκανε μία κίνηση περιφρόνησης και συνέχισε αμέριμνα να πίνει το φρέντο της.

***
Η ιστορία που θα σας διηγηθώ, διαδραματίσθηκε σε μία από τις υπό-αποκρατικοποίηση δημόσιες υπηρεσίες. Πήγαν πριν από δύο μήνες ελεγκτές στην υπηρεσία αυτή (η οποία λόγω πολλών σκανδάλων είχε χαρακτηρισθεί και ως «αμαρτωλή»– και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση θέλει γρήγορα να ξεμπερδεύει μαζί της) και βρήκαν ας πούμε 10 διευθυντές και 80 υπαλλήλους. Πριν από λίγες ημέρες ξαναπήγαν οι ελεγκτές εκεί και τι ανακάλυψαν νομίζετε; 80 διευθυντές και… 10 υπαλλήλους! Τι είχε συμβεί; Για να να ισοφαρίσουν οι υπάλληλοι με τις περικοπές μισθών (που η εταιρία ήταν υποχρεωμένη να κάνει) προήγαγε πολλούς απ΄ αυτούς σε διευθυντές, με διευθυντικό βεβαίως μισθό!

***
«Θα σε ρίξω», απείλησε ο (πασοκογενής) βουλευτής (Ηρακλείου) της ΔΗΜΑΡ κ. Ι. Μιχελογιαννάκης τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών. Όταν ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε το λόγο, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ του είπε ότι εάν έρθουν τα μέτρα προς ψήφιση υπό μορφή προϋπολογισμού ή κατ΄άρθρον, τότε δεν πρόκειται να τα ψηφίσει.

***
Και να λοιπόν ο Πρόεδρος κ. Γ. Καρατζαφέρης κράτησε την υπόσχεσή του. Αρχές Σεπτεμβρίου, όπως είχε υποσχεθεί, άρχισε την επανεκκίνηση του κόμματός του, ανακοινώνοντας (σχεδόν τα ίδια) πρόσωπα σε διάφορους τομείς. Στο νέο οργανόγραμμα υπάρχει και αναπληρωτής Πρόεδρος. Πρόκειται για τον πρέσβη κ. Γ. Γεωργίου. Την πιστή του Γραμματέα κυρία Κατερίνα Κοκκίνου, την διατηρεί ως υπεύθυνη του ιδιαίτερου του γραφείου, ενώ τον πατέρα του κ. Αθ. Πλεύρη, τον κ. Κ. Πλεύρη τον προάγει σε πολιτικό του σύμβουλο. Παρ΄ ότι δεν είναι στη Βουλή σχηματίζει και ένα είδος «σκιώδους κυβέρνησης», με πρώην βουλευτές ή υποψηφίους του κόμματος. Υπεύθυνος της Νεολαίας τοποθετήθηκε ο κ. Μαν. Φρυδάκης, ο οποίος είχε αυτοχαρακτηρισθεί κάποτε (υποθέτω με χιούμορ) ως «ακροαριστερός φασίστας»!.