Κύριε διευθυντά.

Μετά τιμής,
Πανδώρα
ΥΓ.: Πριν από δύο χρόνια οι Ευρωπαίοι έλεγαν ότι δεν θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, φοβούμενοι κατάρρευση και του δικού τους κόσμου. Τώρα λένε ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν τους επηρεάζει. Αυτοί οχυρώθηκαν, ή έστω παίζουν εντέχνως το πολιτικό τους παιχνίδι. Εμείς παραμένουμε απροετοίμαστοι, αφερέγγυοι, απελπιστικά κακοί παίκτες.
* Περιμένω τις εκλογές. Για να δω αν ο λαός με αυτό το θλιβερό παρόν έχει τουλάχιστον ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί αν συνεχίσει να ψηφίζει επηρεασμένος από τα εκβιαστικά διλήμματα του παρελθόντος…
* Κατά τα άλλα, ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s έθεσε σε καθεστώς επιτήρησης 114 ευρωπαϊκά πιστωτικά ιδρύματα. Ανάμεσά τους οι βρετανικές τράπεζες HSBC και Royal Bank of Scotland, η ολλανδική ING, η ισπανική Santander, η ιταλική Unicredit, αλλά και οι γερμανικές Deutsche Bank και Commerzbank!
* Ποια ευρωπαϊκή χώρα είπαμε είναι εκείνη που θα γλιτώσει από την οικονομική κρίση; Ποια;
* Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: «Ολοι στην Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσουν!».
* Υπάρχει άραγε άνδρας σε αυτή την πονεμένη χώρα που να μη θέλει να ξυπνήσει… στην αγκαλιά της;
* Γκούντερ Φερχόιγκεν, γερμανός πολιτικός, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΕ: «Να σταματήσουμε να τιμωρούμε την Ελλάδα».
* Ο οποίος είπε και το άλλο: «Πρέπει να δούμε καθαρά την εικόνα: τι σημαίνει 50% ανεργία στους νέους, μία ολόκληρη γενιά χωρίς ελπίδα. Πού να πάει ο κόσμος αυτός, να έρθει στη Γερμανία και να τους προσφέρουμε εργασία; Πρέπει να ετοιμαστεί ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, που θα της προσφέρει ευκαιρίες για ανάπτυξη και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Το σημερινό πρόγραμμα είναι μονοδιάστατο, δογματικό, σχεδόν γραφειοκρατικά έχει επικρατήσει η πεποίθηση ότι όλα μπορούν να ρυθμιστούν με το να σφίξει ο κόσμος το ζωνάρι. Ετσι δεν λειτουργούν τα πράγματα».
* Ελα όμως που οι έχοντες την εξουσία επιμένουν ότι λειτουργούν. Και ας βλέπουμε όλοι οι υπόλοιποι το αντίθετο. Μάλλον δεν τους ενδιαφέρει η γνώμη μας.