Κολοκυθάκια με αβγά και τυρί

Προετοιμασία: 5 λεπτά, εκτέλεση: 10 λεπτά

Υλικά για 2 ατομα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

2 κολοκυθάκια, σε καρεδάκια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. ξινοτύρι

μερικά φύλλα δυόσμου

4 αβγά

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ανακατεύουμε το κρεμμυδάκι με τα κολοκύθια. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το ελαιόλαδο, σ΄ένα τηγάνι και τα τηγανίζουμε για περίπου 4 λεπτά ή έως ότου αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε το ξινοτύρι, τον δυόσμο και τα φέρνουμε μια βόλτα. Ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα, προσεκτικά για να μη σπάσουν οι κρόκοι, και τηγανίζουμε για ακόμη 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με φρέσκο ζεστό ψωμί.

Tip

Μία κουταλιά της σούπας κάππαρη θα δώσει πιο πικάντικη γεύση.