Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού με τίτλο «Βόρεια Ελλάδα –365 Ημέρες Τουρισμού», συνδιοργανώνουν τα πέντε διμερή επιμελητήρια, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, καθώς και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας. Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ), στοχεύει στην αποτύπωση των τάσεων της παγκόσμιας αγοράς τουρισμού καθώς και στην ενημέρωση εγχώριων οργανισμών και εταιρειών, ώστε να ανταποκριθούν πιο άμεσα στις ανάγκες του σύγχρονου τουρίστα.
Τα πέντε διμερή επιμελητήρια ενώνουν τις δυνάμεις τους και αξιοποιούν το ευρύ τους δίκτυο, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών που θα επιτρέψουν στους επαγγελματίες του κλάδου να εκμεταλλευτούν στοχευμένα τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.
Στις εργασίες του 1ο Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν η υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κυρία Μαρία Κόλλια –Τσαρουχά, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά, καθώς και έλληνες και ξένοι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, κλαδικοί φορείς, ακαδημαϊκοί, νομικοί, σύμβουλοι και ερευνητές.
Επαφές στη ΜΙΤΤ
Εν τω μεταξύ, στο περιθώριο της Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού ΜΙΤΤ που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μόσχα, η κυρία Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος συναντήθηκαν με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς της Ρωσίας όπου επιβεβαιώθηκε η πρόθεσή τους να ενισχύσουν τα προγράμματα διακοπών για τη χώρα και με νέους προορισμούς, να εξυπηρετήσουν την αυξανόμενη ζήτηση και να διευρύνουν τις ρωσικές πόλεις που συνδέονται με ελληνικούς προορισμούς, με απευθείας αεροπορικά δρομολόγια. Σε εκδήλωση επίσης της ελληνικής πρεσβείας σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ στη Ρωσία, ο κ. Τρυφωνόπουλος εγκαινίασε εφαρμογή –οδηγό για κινητά, που απευθύνεται σε ρώσους ταξιδιώτες στην Ελλάδα. Την εφαρμογή δημιούργησε από άτομα που ταξιδεύουν στην Ελλάδα για 26 χρόνια, ο γνωστός παραγωγός του Τ/Σ Μy Planet Alexei Nikulin.