Tο 1976 ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Διαμαντής Μασούτης εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Σήμερα η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης ΑΕ, αμιγώς ελληνική, διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα (254 καταστήματα) και σημαντική θέση στον χώρο του λιανικού εμπορίου. Σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις μεγαλύτερες αλυσίδες.
Επειτα από 38 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, απασχολεί πάνω από 6.100 υπαλλήλους και διατηρώντας τον οικογενειακό της χαρακτήρα εφαρμόζει πρότυπη στρατηγική ανάπτυξης που χαρακτηρίζεται από σταθερά και μεθοδικά βήματα εξέλιξης. Στην εταιρεία υπάρχουν πολλά παραδείγματα εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται έπειτα από πολυετή υπηρεσία δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι η εταιρεία σέβεται την προσφορά των εργαζομένων της και συνεργάζεται μαζί τους ως τη συνταξιοδότησή τους.
Βραβεύοντας την πολύχρονη υπηρεσία η εταιρεία προσφέρει κατά την ετήσια γιορτή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας ένα ρολόι χειρός ως ενθύμιο σε όσους κλείνουν 15 χρόνια εργασίας. Το 2014 566 εργαζόμενοι παρέλαβαν το βραβείο αυτό.
Μισθοί εκτός… μνημονίων


Η εταιρεία δεν μείωσε μισθούς σε κανέναν εργαζόμενο (παρ’ όλο που η κλαδική σύμβαση εργασίας προέβλεπε μείωση μισθών 6,5%). Ακόμη και οι νέες προσλήψεις γίνονται με μισθούς υψηλότερους από αυτούς που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Στα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται δίνεται έμφαση στην εμψύχωση των εργαζομένων παραθέτοντας παραδείγματα εξέλιξης υπαλλήλων που ξεκίνησαν από χαμηλά (εργάτες αποθήκης, πωλητές, πωλήτριες) και εξελίχθηκαν σε προϊσταμένους και διευθυντές. Η επιτυχημένη ως τώρα πορεία της απορρέει σε σημαντικό βαθμό και από το οικογενειακό περιβάλλον που έχει καταφέρει να αναπτύξει. Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης ΑΕ διοργανώνει εκδηλώσεις οι οποίες είναι αφιερωμένες στους εργαζομένους και έχουν ως στόχο την ενθάρρυνση της συντροφικότητας και τον εορτασμό των επιτυχιών τους. Εκτός από την ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή και την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους εργαζομένους και τα παιδιά τους, διοργανώνει εκπαιδευτικές εκδρομές, επισκέψεις σε εργοστάσια τροφίμων και οινοποιίας, εκδήλωση για τα γενέθλια της εταιρείας και εορτασμούς για τα εγκαίνια νέων καταστημάτων.
Η εταιρεία βοηθά τους εργαζομένους να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και στον αθλητισμό καθώς συμμετέχει στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που οργανώνει ο Αθλητικός Σύνδεσμος Εργαζομένων Θεσσαλονίκης (ΑΣΕΘ). Μάλιστα εφέτος λόγω μεγάλης συμμετοχής κατέβασε και δεύτερη ομάδα στο ποδόσφαιρο.
Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ διατηρεί εδώ και 20 χρόνια Τράπεζα Αίματος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για το προσωπικό της και κάθε χρόνο πραγματοποιούνται δύο αιμοδοσίες στις εγκαταστάσεις της. Επιπροσθέτως η εταιρεία υποστηρίζει δράσεις με κοινωνικό χαρακτήρα έχοντας υιοθετήσει το ορφανοτροφείο «Μέλισσα» στη Θεσσαλονίκη και στηρίζοντας τη δράση της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας ζωής.

ΘΩΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ, διευθυντής Ανθρώπινων Πόρων στη Διαμαντής Μασούτης
Διαρκής επιβεβαίωση

Η διάκριση της Διαμαντής Μασούτης ΑΕ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά δείχνει ότι αυτό που έχουμε δημιουργήσει έχει διάρκεια. Η ανοδική πορεία και η κατάταξή μας στη δεύτερη θέση φέτος στα Best Workplaces 2015 επιβεβαιώνουν ότι αυτό που κάνουμε αντέχει στον χρόνο, δυναμώνει και μας πηγαίνει μπροστά. Μας καθιερώνει στα μάτια των εργαζομένων μας αλλά και όλου του κόσμου της εταιρείας, η οποία πραγματικά ενδιαφέρεται και φροντίζει το προσωπικό της διαχρονικά. Μια εταιρεία με 6.200 εργαζομένους καταφέρνει να διατηρεί το ανθρώπινο πρόσωπό της, να εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά στους εργαζομένους παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνει η χώρα. Η μη μείωση των μισθών, που ήταν μια συνειδητή απόφαση του ιδρυτή της εταιρείας κ. Διαμαντή Μασούτη, η συνέπεια των πληρωμών, η φήμη και αξιοπιστία της επιχείρησης, οι προοπτικές εξέλιξης λόγω της συνεχιζόμενης επέκτασης της εταιρείας, η συμπαράσταση στις προσωπικές ανάγκες των εργαζομένων και προπαντός το ανθρώπινο πρόσωπο που παρουσιάζει την καθιστούν στα μάτια όλων το ιδανικό μέρος να εργάζεται κανείς και οι εργαζόμενοι θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς που αποτελούν μέλη αυτής της οικογένειας. Μέσα από τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ δείχνει ότι ενδιαφέρεται γενικά για τον παράγοντα άνθρωπο και ό,τι είναι γύρω από αυτόν, την κοινωνία, το περιβάλλον.
Η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ δεν παύει ποτέ να δουλεύει και να βελτιώνεται στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού. Εφαρμόζει όλες τις σύγχρονες μεθόδους για την εκπαίδευση και την αξιολόγηση των εργαζομένων. Εχει δημιουργήσει και διατηρεί σταθερά ένα καλό, δίκαιο και αξιόλογο εργασιακό περιβάλλον. Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά όλους τους ανθρώπους μας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ