Η MSD (Merck Sharp & Dohme ΑΦΒΕΕ) αποτελεί θυγατρική εταιρεία του πολυεθνικού ομίλου Merck & Co, με έδρα το Kenilworth του Nιου Τζέρσι και παρουσία σε 140 χώρες. Η εταιρεία λειτουργεί με την ονομασία Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά και με την ονομασία MSD στην Ευρώπη.
H επίσημη λειτουργία της MSD στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2010 μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγχώνευσης με τη Schering Plough. Απασχολεί στη χώρα μας 265 εργαζομένους.
Η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής αποτελεί προτεραιότητά της. Επειτα από εσωτερική έρευνα δημιουργήθηκε η ομάδα του Best από άτομα που ανήκουν σε διαφορετικά ιεραρχικά επίπεδα και τμήματα με σκοπό τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος και των συνθηκών εργασίας. Ο Best είναι ένας ήρωας καρτούν που εκφράζει τις αξίες της εταιρείας και τις ανάγκες των ανθρώπων της με έναν φιλικό, ζεστό και παιχνιδιάρικο τρόπο. Ο ήρωας αυτός φέρνει την καλή είδηση της ημέρας και είναι η σύνδεση του εργασιακού χρόνου στην MSD με την ποιότητα της ζωής των εργαζομένων.
Ολοι οι εργαζόμενοι μπορούν να θέσουν ερωτήματα και να εκφράσουν τις απόψεις τους στα Breakfast Sessions που πραγματοποιούνται μία φορά τον μήνα και όπου συμμετέχουν 10 διαφορετικά κάθε φορά άτομα από όλα τα τμήματα της εταιρείας. Με την παρουσία του γενικού διευθυντή κατά τη διάρκεια ενός πρωινού γεύματος οι εργαζόμενοι ενημερώνονται και θέτουν ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης.
Μπόνους λαμβάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι, είτε έχουν σύμβαση εργασίας είτε απασχολούνται με συμβόλαια προσωρινής απασχόλησης. Ειδικές παροχές που αποσκοπούν στην ευεξία των υπαλλήλων είναι:
–Ελαστικό ωράριο εργασίας, πρόγραμμα ζωής και υγείας, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ετήσιο check up, καθημερινή προσφορά φρούτου και μπάρας δημητριακών, υπηρεσίες υποδοχής (καθαριστήριο, επιδιόρθωση ρούχων και υποδημάτων, λουλούδια κ.τ.λ.), μαθήματα Pilates στο γραφείο δύο φορές την εβδομάδα, διατροφολόγος στο γραφείο δύο φορές την εβδομάδα, κάλυψη ετήσιας συνδρομής γυμναστηρίου, δυνατότητα σε όλες τις νέες μητέρες να λαμβάνουν την άδεια θηλασμού ως άδεια, 2-3 ημέρες επιπλέον άδεια με αποδοχές ως γέφυρα με αργίες, 100% χρηματική αποζημίωση για τις τρεις πρώτες ημέρες ασθενείας, δωρεάν προγράμματα εκμάθησης αγγλικών μέσω Η/Υ, δώρο γάμου και γέννησης τέκνου.
Πλήθος δραστηριοτήτων και ενεργειών έχουν ως στόχο να ενδυναμώσουν τη συντροφικότητα και τις σχέσεις των εργαζομένων: εκτός από τις εκδρομές, τα γεύματα και τα δείπνα, χριστουγεννιάτικη γιορτή με τα παιδιά των εργαζομένων, gala dinner της κοπής πίτας, ομάδα ποδοσφαίρου, εταιρικό περιοδικό «Εμείς @ MSD» με τη συντακτική ομάδα από εργαζομένους ως το πασχαλινό αβγό που μοιράζει προσωπικά ο γενικός διευθυντής.
Ως φαρμακευτική εταιρεία η MSD έχει σημαντική συνεισφορά σε δραστηριότητες και ενέργειες που άπτονται ιατρικών θεμάτων και συλλόγων ασθενών. Παράλληλα η εταιρεία προσφέρει στην κοινωνία και στην ακαδημαϊκή κοινότητα υποστηρίζοντας το πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών International MBA για δύο συναπτά έτη με 22 συνολικά υποτροφίες.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΑΜΠΑΚΗ, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην MSD για Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια
«Ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής»

«Στην MSD Ελλάδας έχουμε ένα όραμα: να πρωτοπορούμε σε ενέργειες που βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων. Αυτό το όραμα αγκαλιάζει τη λειτουργία της εταιρείας μας σε όλα τα επίπεδα, από την παροχή καινοτόμων φαρμάκων ως τη δημιουργία ενός ιδανικού εργασιακού περιβάλλοντος.
Το 2014 ήταν για εμάς μια χρονιά ορόσημο. Θέσαμε ως στόχο να χτίσουμε το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον ενισχύοντας τις υπάρχουσες εταιρικές παροχές και βελτιώνοντας τα σημεία που μας υπέδειξαν οι εργαζόμενοί μας.
Σε όλους τους εργαζομένους παρέχεται πρόγραμμα ασφάλισης ζωής και υγείας, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ετήσιο check up, κάλυψη ετήσιας συνδρομής γυμναστηρίου, επιπλέον εταιρικές ημέρες αδείας, δώρο γάμου και γέννησης τέκνου, ελαστικό ωράριο εργασίας και πολλά άλλα.
Το νέο στοιχείο που ανέδειξαν οι εργαζόμενοί μας ήταν η ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και η ευεξία στον χώρο εργασίας. Για αυτό τον σκοπό δημιουργήσουμε μια ομάδα και ένα νέο εσωτερικό πρόγραμμα για να προσφέρουμε λύσεις στους εργαζομένους μας.
Πρώτος σταθμός ήταν το υγιεινό πρωινό στο γραφείο, επόμενοι σταθμοί το πιλάτες, ο διαιτολόγος στα γραφεία μας και η υποστήριξη των καθημερινών υποχρεώσεων (καθαριστήριο, επιδιόρθωση ρούχων και υποδημάτων, λουλούδια κ.τ.λ.).
Επιπλέον, αναπτύξαμε το αίσθημα του εθελοντισμού μέσα από την προσφορά εθελοντικής εργασία στο Χαμόγελου του Παιδιού και στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Στον Βόλο όλοι οι εργαζόμενοι της MSD συνεργαστήκαμε συναρμολογώντας ποδήλατα και βιβλιοθήκες, ζωγραφίζοντας πίνακες και μαγειρεύοντας γεύματα για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου. Τα παιδιά με την παρουσία τους μας βοήθησαν να νιώσουμε στην πράξη πώς είναι να βελτιώνεις τη ζωή των ανθρώπων, χτίζοντας συλλογικές μνήμες!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ