Η Pharmathen ιδρύθηκε το 1969 ως μια ιδιωτική φαρμακευτική εταιρεία, εστιάζοντας τις δραστηριότητές της στην ανάπτυξη και εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων. Σήμερα, 46 έτη από την ίδρυσή της, η Pharmathen αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες, αμιγώς ελληνικές βιομηχανίες φαρμάκου, έχοντας στο δυναμικό της τρία υπερσύγχρονα ερευνητικά κέντρα, δύο μονάδες παραγωγής προϊόντων και περισσότερους από 900 εργαζομένους. Τα τελευταία πέντε χρόνια δημιούργησε πάνω από 450 νέες θέσεις εργασίας.
Η εταιρεία προσφέρει άτοκα ή χαμηλού επιτοκίου δάνεια, αποζημιώνει τους υπαλλήλους για φυσικές καταστροφές, παρέχει έκτακτη οικονομική υποστήριξη, δίνει επιπλέον ημέρες άδειας για ασθένεια ανά έτος χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών, παρέχει άδειες μετά αποδοχών πέραν του νομίμου για ασθένεια, επιπρόσθετη άδεια για μεταπτυχιακές σπουδές, επιβραβεύει την πολύχρονη υπηρεσία των 5, 10 και 20 ετών, προωθεί τις εσωτερικές προαγωγές, ενώ παράλληλα κάνει συμβολικά δώρα για σημαντική προσφορά πέραν του καθήκοντος, και δίνει ημέρες αδείας μετ’ αποδοχών ως αναγνώριση για απασχόληση σε κάποιο έκτακτο project.
Στο Shop of Employees όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται επώνυμα καλλυντικά, καθώς και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σε μειωμένες τιμές.
Η Pharnathen προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους εργαζομένους της, από την πρώτη κιόλας ημέρα απασχόλησής τους, με οφθαλμολογική κάλυψη και φυσικοθεραπείες, δίνει δώρο γάμου, προσφέρει ευέλικτο ημερήσιο πρόγραμμα για νέες μητέρες, έξτρα τρεις ημέρες γονική άδεια πέραν του νομίμου, ευέλικτο ωράριο εργασίας και τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι όπου αυτό είναι εφικτό.
Προσφέρει επίσης ειδικές τιμές σε γυμναστήρια, με δυνατότητα χρήσης και από μέλη της οικογενείας των εργαζομένων, δωρεάν ταξίδια και εταιρικές εκδρομές, σνακ και αναψυκτικά, καθώς και μαθήματα Αγγλικών για παιδιά εργαζομένων.
Φέτος, για πρώτη φορά, δόθηκαν ως τρόπος επιβράβευσης κουπόνια για την κάλυψη εξόδων φαγητού και προπληρωμένες δωροεπιταγές, με βάση τη συνεισφορά τους στην εταιρεία, όπως προέκυψε από αξιολόγηση της απόδοσής τους.
Η Pharmathen διοργανώνει έναν σημαντικό αριθμό εταιρικών εκδηλώσεων για να ενθαρρύνει το αίσθημα συντροφικότητας ανάμεσα στους εργαζομένους της, όπως ετήσια κοπή πίτας, χριστουγεννιάτικη γιορτή, παιδικό πάρτι, beach party.
Πρόσφατα, διεξήγαγε δομημένο και στοχευμένο τριήμερο team building event, το οποίο απευθυνόταν σε περισσότερους από 80 παλιούς και νέους εργαζομένους του τομέα πωλήσεων από όλη την Ελλάδα, με σκοπό να γνωριστούν καλύτερα, να γίνουν ομάδα, μέσα από τη γνώση των προϊόντων που προωθούν, και να ενστερνιστούν την κουλτούρα της εταιρείας.
Η Pharmathen υποστηρίζει και τις δύο εταιρικές κομπανίες που έχουν συσταθεί από εργαζομένους της, τη λαϊκή με το όνομα Pharmaκλήδες και τη Pharmathen Rock Band, οι οποίες συντροφεύουν τις εκδηλώσεις της εταιρείας.
H Pharmathen επιστρέφει στην κοινωνία ένα μέρος της επιτυχίας της, συνεισφέροντας με διάφορες δράσεις σε κοινωνικούς σκοπούς και στην προστασία του περιβάλλοντος. Εκτός από τις διάφορες κοινωνικές δράσεις που αναλαμβάνει η εταιρεία, οι εργαζόμενοι συμμετέχουν και σε πολλές εθελοντικές ενέργειες που διοργανώνονται με πρωτοβουλία της ομάδας των υπαλλήλων «Pharma10 Society».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ