Η εταιρεία Kleemann, 100% ελληνική εταιρεία, ξεκίνησε το 1983 στο Κιλκίς και σήμεραέχει εργοστάσια παραγωγής στην Ελλάδα, στην Κίνα και στη Σερβία. Eίναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες ανελκυστήρων στην ευρωπαϊκή και στη διεθνή αγορά και εξάγει σε πάνω από 98 χώρες σε όλον τον κόσμο. Απασχολεί πάνω από 700 εργαζομένους και αποτελεί μία από τις πιο εύρωστες βιομηχανίες της Β. Ελλάδας.
Από το ξεκίνημα της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της ως σήμερα η στρατηγική της εταιρείας έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, την ευημερία και την ανάπτυξή του. Η αναγνώριση της προσπάθειας των εργαζομένων και η επιβράβευσή τους αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρεία. Το 2014 οι εργαζόμενοι που ανήκουν πάνω από 20 χρόνια στο δυναμικό της εταιρείας βραβεύτηκαν σε μια μικρή τελετή παρουσία όλων.
Η ισορροπία εργασιακής και προσωπικής ζωής των εργαζομένων επιτυγχάνεται με μια σειρά πρακτικές όπως είναι η εργασία εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης ή περιστασιακών αδιαθεσιών ή μητέρων με μικρά παιδιά, με μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια της μητρότητας (εσωτερική μετακίνηση της εγκύου σε άλλο τμήμα), με ελαστικό ωράριο για τις εγκύους εργαζόμενες, καθώς επίσης και για όσες εργαζόμενες επιστρέφουν μετά τον τοκετό.
Η Kleemann προσφέρει ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βελονισμό, ομοιοπαθητική, τεστ ΠΑΠ, check up, παρέχει επιδοτούμενο γεύμα στο εστιατόριο της εταιρείας, χορηγεί δώρο γάμου και γέννησης, παρέχει δύο επιπρόσθετες ημέρες αδείας για νέους πατέρες, καθώς και έκτακτη άδεια σε περίπτωση προσωπικής ανάγκης. Η εταιρεία παρέχει δωρεάν πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο για την άσκηση των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της, καθώς και Playroom για την ψυχαγωγία τους, το οποίο διαθέτει μπιλιάρδο, ποδοσφαιράκι και πινγκ πονγκ.
Είναι ενδιαφέρον επίσης ότι η εταιρεία σε συνεργασία με τη ΔΙΒΙΠΕΚ Κιλκίς προσφέρει δωρεάν χώρο για καλλιέργεια οπωροκηπευτικών στη ΒΙΠΕ για όσους ενδιαφέρονται να έχουν τη δική τους παραγωγή.
Το εργοστάσιο συχνά μετατρέπεται σε τόπο εορτής για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας είτε για τα εγκαίνια του πύργου δοκιμών, για να γιορτασθούν τα 30 χρόνια της εταιρείας με τη νεοσύστατη ορχήστρα από εργαζομένους που ασχολούνται με τη μουσική.
Από το 2012 διοργανώνονται τουρνουά πινγκ πονγκ με συμβολικό χρηματικό ποσό ως έπαθλο και οικογενειακές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Τα παιδιά των εργαζομένων συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως εργαστήρια ρομποτικής, κηπευτική και παιχνίδια με εμψυχωτές. Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύονται οι αριστούχοι μαθητές γυμνασίου και λυκείου αλλά και οι επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με MP4 players και tablets.
Οι εργαζόμενοι από το 2011 συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις για την ενίσχυση Μη Κυβερνητικών Οργανισμών και Παιδικών Χωριών. Το 2014 αποφάσισαν να στηρίξουν και να συνδράμουν το έργο του Παιδικού Χωριού SOS και της Κιβωτού του Κόσμου. Οι εργαζόμενοι επίσης, μεταξύ άλλων, προσέφεραν φάρμακα στους Γιατρούς Καρδιάς. Το 2014 διοργανώθηκε και η 20ή αιμοδοσία για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Φλόγα με 45 αιμοδότες.


ΕΛΕΝΗ ΑΣΒΕΣΤΑ, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Kleemann SA
«Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας»

Για εμάς η φράση «Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας» δεν είναι και δεν υπήρξε ποτέ μια κοινότοπη έννοια. Τα τελευταία, δύσκολα για τη χώρα μας χρόνια, οι άνθρωποί μας με την ωριμότητα, τη δημιουργικότητα, την αφοσίωση και την αγάπη τους κατάφεραν να μετατρέψουν αυτή την κρίση που βιώνουμε όλοι σε μια τεράστια ευκαιρία.
Η μεταστροφή μας από μια ελληνική εταιρεία, με περίπου το 70% του τζίρου μας να προέρχεται από την ελληνική αγορά, σε μια ελληνική πολυεθνική που δραστηριοποιείται σε 98 χώρες, με σχεδόν το 90% των πωλήσεών μας να απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά, δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε ανώδυνη. Χρειάστηκε επιμονή και υπομονή, χρειάστηκε αμφισβήτηση των δεδομένων πρακτικών και επανασχεδιασμός σε όλα τα επίπεδα. Κυρίαρχη σε όλες τις ενέργειες και τις αποφάσεις μας ήταν η εγρήγορση, αλλά και η αισιοδοξία μας για το μέλλον, το μέλλον των ανθρώπων μας.
Εκπαιδεύσαμε τα στελέχη μας ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες διεθνείς προκλήσεις, μέσα από στοχευμένα προγράμματα.
Επενδύσαμε στη διεθνή μας επέκταση. Αναπτύξαμε τις υφιστάμενες θυγατρικές μας και δημιουργήσαμε νέα γραφεία και εταιρείες στο εξωτερικό. Τις στελεχώσαμε με νέους ανθρώπους γεμάτους όρεξη, που κλήθηκαν να μετακινηθούν εκτός Ελλάδος και να στηρίξουν το όραμά μας. Η δέσμευσή μας για συνεχή ανάπτυξη των ανθρώπων μας και για ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον είναι διαχρονική. Η ανάδειξή μας ως μιας από τις ελληνικές εταιρείες με εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον μάς κάνει ιδιαίτερα περήφανους και χαρούμενους, ενώ μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε αυτή μας την προσπάθεια, στοχεύοντας ακόμη πιο ψηλά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ