Η Accenture είναι μια διεθνής εταιρεία Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε θέματα Διαχείρισης, Υπηρεσιών Τεχνολογίας και Οutsourcing, με περισσότερους από 305.000 υπαλλήλους σε πάνω από 120 χώρες. Στην Ελλάδα, από το 2009 έως σήμερα, ο συνολικός αριθμός εργαζομένων έχει διπλασιαστεί (+135%), γεγονός που γεμίζει τους εργαζομένους με υπερηφάνεια και δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας ως προς τη σταθερότητα της πορείας της εταιρείας.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η εταιρεία δίνει έκτακτη οικονομική υποστήριξη/βοήθεια ή προκαταβολή έναντι μισθοδοσίας για την αντιμετώπιση ιδιαίτερα δύσκολων προσωπικών ζητημάτων, ενώ σε συνεργασία με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο διατηρεί τράπεζα αίματος για τους υπαλλήλους και τους συγγενείς πρώτου βαθμού.
Εχοντας νέους σε ηλικία υπαλλήλους, η Accenture έχει επενδύσει πολύ σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Από την πρώτη ημέρα ενός νέου εργαζομένου στην εταιρεία, δημιουργείται εξατομικευμένο πλάνο τεχνολογικής και επιχειρηματικής εκπαίδευσης: καθορίζονται υποχρεωτικά (core) μαθήματα αλλά και μαθήματα επιλογής (non-core).
Στο πλαίσιο αυτό, έχει αναπτύξει αποκλειστική συνεργασία με το παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμιο MIT των ΗΠΑ και προσφέρει στους εργαζομένους της τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων μαθημάτων ανάλογα με τον ρόλο και τη θέση τους στην εταιρεία. Εφόσον παρακολουθήσουν επιτυχώς συγκεκριμένο αριθμό εκπαιδευτικών ωρών (computer & classroom training) και κατόπιν εξετάσεων, οι εργαζόμενοι λαμβάνουν πιστοποίηση από το ΜΙΤ.
H Accenture προσφέρει ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση σε όλους τους εργαζομένους από την πρώτη ημέρα, με οδοντιατρική κάλυψη σε πολύ προνομιακές τιμές, παρέχει ticket restaurant σε μηνιαία βάση, δίνει επίδομα γέννησης παιδιού ύψους €250, δώρο γάμου, ticket compliment αξίας €100 για αγορές σχολικών ειδών στους γονείς, έκπτωση για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων (μετάβαση, εξοπλισμό, εισιτήριο, μαθήματα κ.λπ.), αλλά και προνομιακές τιμές σε γυμναστήριο.
Επιπλέον, προσφέρεται η δυνατότητα εργασίας από το σπίτι. Οι εργαζόμενοι μπορούν επίσης να διαλέξουν διάλειμμα καριέρας άνευ αποδοχών ή άδεια για εθελοντική εργασία έως 3 μήνες με μειωμένες αποδοχές. Να σημειωθεί ότι στα κεντρικά γραφεία διατίθενται καθημερινά φρέσκα φρούτα και μπάρες δημητριακών.
Καθώς όπως προαναφέραμε η Accenture είναι μια νέα ηλικιακά εταιρεία, με μέσο όρο ηλικίας τα 31 χρόνια, και οι υπάλληλοί της είναι ιδιαιτέρως δραστήριοι και ανήσυχα πνεύματα, η εταιρεία τούς δίνει συχνά τη δυνατότητα να βγουν από το γραφείο και να ασχοληθούν με δραστηριότητες που βασίζονται στη συνεργασία, στο ομαδικό πνεύμα και στην άμιλλα. Παραδείγματα τέτοιων εκδηλώσεων είναι η οργάνωση αγώνων kart, η εταιρική συμμετοχή σε αγώνες ιστιοπλοΐας, η διοργάνωση διαγωνισμού φωτογραφίας, paintball, η συμμετοχή σε τουρνουά basket, η παρακολούθηση σεμιναρίων οινογνωσίας κ.ά.
Το ελληνικό γραφείο της Accenture «φιλοξενεί» μια ιστορία επιτυχίας παγκοσμίου επιπέδου, το Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας Αναλύσεων για τους καταναλωτές και τις τάσεις στις αγορές (Center of Excellence in Marketing & Customer Analytics), που αποτελείται από 70 επιστήμονες της στατιστικής και της οικονομετρίας, με μεταπτυχιακές σπουδές και εξαιρετικές εργασιακές δεξιότητες. Το τμήμα αυτό, που ασχολείται με την ανάλυση οικονομετρικών στοιχείων διαφήμισης και πελατών, δεν έχει όμοιό του σε κανένα γραφείο της Accenture παγκοσμίως. Αποτελεί σημείο αναφοράς για το ελληνικό γραφείο και είναι ένα σημαντικό success story για το οποίο η εταιρεία και οι εργαζόμενοί της είναι ιδιαίτερα περήφανοι.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΣ, διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Accenture
«Οι άνθρωποί μας είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο»

Η διάκρισή μας ανάμεσα στις 10 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα μάς γεμίζει με υπερηφάνεια και ικανοποίηση. Ειδικότερα τα τελευταία πέντε χρόνια, όπου ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων έχει διπλασιαστεί, η ενίσχυση της στρατηγικής μας σε θέματα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού αποτέλεσε για εμάς πρόκληση.
Κάθε εργαζόμενος στην οικογένεια της Accenture έχει τη δική του βαρύτητα μέσα στον οργανισμό. Στρατηγική μας είναι να υιοθετούμε τις βέλτιστες πρακτικές για την προσέλκυση, επιλογή και ανάπτυξη των ανθρώπων μας. Στόχος μας είναι να αξιοποιούμε τις ατομικές δεξιότητες και το ταλέντο κάθε ενός από τους 460 εργαζομένους που αριθμεί το δυναμικό της εταιρείας σήμερα.
Η ανθρωποκεντρική αυτή προσέγγιση σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας στον τομέα της τεχνολογίας καθρεφτίζεται και στις μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας με τους πελάτες μας. Η εμπιστοσύνη των πελατών μας αποτελεί για εμάς απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, είναι ταυτισμένοι με τις εταιρικές μας αξίες και εκτιμούν το κλίμα δικαιοσύνης και συντροφικότητας που έχουμε δημιουργήσει.
Το γεγονός ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ανέδειξαν το υγιές και αξιοκρατικό περιβάλλον της εταιρείας μας επιβεβαιώνει ότι οι ενέργειές μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Η διάκριση αυτή αυξάνει το αίσθημα ευθύνης μας, για να διατηρήσουμε τον πήχη ψηλά και να στοχεύσουμε ακόμη υψηλότερα.
Οι άνθρωποί μας είναι σίγουρα το πιο σημαντικό κεφάλαιο που οφείλουμε να διαφυλάσσουμε και να αναπτύσσουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και να τους προσφέρουμε ένα εργασιακό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορούν να αποδίδουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ