H Epsilon Net AE είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος ελληνικός όμιλος εταιρειών που δραστηριοποιείται από το 1999 στους τομείς της πληροφορικής (Epsilon Software), της δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου στο Διαδίκτυο (Epsilon Network) και της εκπαίδευσης (Epsilon Training).
Η Epsilon Net εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2008, σήμερα απασχολεί πάνω από 200 εργαζομένους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαθέτοντας ένα ολοκληρωμένο, διαρκώς αυξανόμενο δίκτυο 250 συνεργατών στην Ελλάδα. Συμμετέχει για πρώτη φορά στην έρευνα Best Workplaces.
Η Epsilon Net, παρά τον μικρό μέσο όρο ηλικίας των εργαζομένων της (περίπου 31 έτη) και παρά τις «δυνατότητες» που παρέχονται από την πρόσφατη εργατική νομοθεσία για αμοιβές πολύ χαμηλότερες από αυτές που ίσχυαν πριν από δύο-τρία χρόνια, έχει επιλέξει τον δρόμο της ανάπτυξης και γι’ αυτό το 93% των εργαζομένων της αμείβεται με μισθό μεγαλύτερο του κατώτατου νομοθετημένου μισθού. Αντίστοιχα, το 67% των εργαζομένων έχει λάβει αύξηση αποδοχών (12%-15%) κατά την τελευταία διετία, ενώ ο μέσος όρος των μισθών των εργαζομένων είναι μεγαλύτερος κατά 140% μισθό.
Η εταιρεία προσφέρει ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση από την πρώτη ημέρα πρόσληψης για όλο το προσωπικό, ομαδική ασφάλιση υγείας για τους εργαζομένους και τα μέλη της οικογένειάς τους, check-up και διαγνωστικές εξετάσεις με οφθαλμολογική κάλυψη, κάλυψη εξόδων για ψυχολογική υποστήριξη και εναλλακτικές μεθόδους, π.χ. βελονισμός, ομοιοπαθητική.
Παρέχονται επίσης μία επιπρόσθετη ημέρα άδειας για νέους πατέρες, τρεις επιπρόσθετες ημέρες άδειας για νέες μητέρες, επιπλέον ημέρες άδειας για ασθένεια ανά έτος χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών, δυνατότητα χορήγησης άδειας μέχρι και τρεισήμισι μηνών, άνευ αποδοχών, επιπρόσθετη άδεια για μεταπτυχιακές σπουδές, μετ’ αποδοχών.
Οι νέες μητέρες έχουν δυνατότητα διαμόρφωσης ευέλικτου ημερήσιου ωραρίου και δυνατότητα να φέρουν τα παιδιά στον χώρο εργασίας.
Υπάρχει εταιρικό εστιατόριο ή δίδονται διατακτικές για φαγητό εκτός εταιρείας. Δίδεται δώρο γάμου (1.000 ευρώ), γέννησης τέκνου (1.500 ευρώ) και σχολικά είδη στα παιδιά των εργαζομένων. Κάθε χρόνο γίνονται ετήσιος χορός και κοπή βασιλόπιτας εκτός εταιρείας, εορταστικά πάρτι με κάλαντα από τα παιδιά των εργαζομένων τα οποία παραλαμβάνουν τα δώρα τους, barbeque party κάθε καλοκαίρι, και γενέθλια με τούρτα-έκπληξη από τους συναδέλφους του Τμήματος. Και βέβαια η συναδελφικότητα δυναμώνει με τις εταιρικές ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου.
Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Epsilon Net στηρίζει τον αθλητισμό και πολιτισμό της Θεσσαλονίκης. Εκτός από υποστηρίκτρια διαφόρων ΠΑΕ, αποτελεί Χρυσό Χορηγό της ομάδας καλαθοσφαίρισης Ερμής Λαγκαδά, με μια διευρυμένη συνεργασία η οποία έχει και ως απώτερο σκοπό τη δυνατότητα άθλησης του συνόλου των εργαζομένων της επιχείρησης στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ